Programul Rabla, suplimentat cu 4000 de tichete noi

Programul Rabla a avut un mare succes în acest an, motiv pentru care Administraţia Fondului pentru Mediu va pune la dispoziţia cetăţenilor 4.000 de tichete noi.
Condiţiile programului „Rabla” în 2015
Condiţiile programului „Rabla” în 2015 (Facebook)

Toate cele 13.000 de tichete alocate în programul Rabla Clasic au fost epuizate, a informat luni ministrul Mediului, Cristiana Paşcă Palmer, care a anunţat suplimentarea programului cu încă 4.000 de tichete noi, relatează capital.ro.

"Din câte am înţeles, ritmul de alocare este de 15 tichete pe minut. Vom vedea dacă va urma, după această etapă, o nouă suplimentare, în funcţie şi de celelalte linii de finanţare deschise pentru 'Rabla Plus' şi pentru infrastructura destinată maşinilor electrice", a precizat Paşca Palmer.

Reamintim că programul Rabla, gestionat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) este structurat în acest an pe două componente: 'Rabla Clasic' - prin care românii pot beneficia de o primă de casare pentru achiziţia unui autovehicul nou în schimbul unui autovehicul vechi şi 'Rabla Plus' - program nou, prin care este stimulată achiziţia unui autovehicul nou pur electric sau nou electric hibrid, fără obligativitatea casării unui autovehicul vechi.

Bugetul alocat celor două programe este de 220 milioane de lei, din care 75 milioane de lei pentru 'Rabla Plus', atât pentru achiziţionarea de autovehicule noi electrice şi electrice hibride, cât şi pentru finanţarea reţelei de staţii de încărcare a acestora.

Prima de casare a unei maşini vechi în programul "Rabla Clasic" este de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesării suplimentare a doua eco-bonusuri pentru următoarele situaţii: un eco-bonus de 750 de lei care poate fi adăugat primei de casare, în cazul în care românii aleg să-şi cumpere o maşină al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, respectiv un eco-bonus în valoare de 1.500 lei pentru cazul în care beneficiarul optează pentru un autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid.

Românii care optează pentru 'Rabla Plus', beneficiază de două tipuri de eco-tichete: un eco-tichet de 5.000 de lei pentru achiziţionarea unui autoturism nou electric-hibrid sau un eco-tichet de 20.000 de lei pentru maşinile noi 100% electrice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne