Ministrul Apărării al Marii Britanii susţine că Rusia doreşte să cauzeze mii de morţi în Regat

Gavin Williamson, ministrul Apărării din Marea Britanie
Gavin Williamson, ministrul Apărării din Marea Britanie (Carl Court/Getty Images)

Ministrul britanic al Apărării a avertizat că Rusia doreşte să lovească economia britanică atacând infrastructura, o mişcare despre care a spus că ar putea provoca "mii şi mii şi mii de morţi", a informat cotidianul The Telegraph.

Relaţiile dintre Rusia şi Marea Britanie sunt tensionate. Anul trecut Primul ministru Theresa May a acuzat Moscova de agresiune militară, iar în decembrie, Secretarul de Externe, Boris Johnson, a spus că există dovezi care să arate că Rusia se amestecă în alegerile occidentale.

Tema acuzaţiilor împotriva Rusiei au apărut după dezastrul înregistrat de Hillary Clinton în alegerile prezidenţiale americane.

În ultima perioadă Marea Britanie a ridicat de mai multe ori avioane de vânătoare de la sol pentru a intercepta avioane ruseşti în apropierea spaţiului aerian al Regatului Unit.

Kremlinul, care, sub Vladimir Putin, a recuperat o parte din influenţa globală pierdută atunci când Uniunea Sovietică s-a prăbuşit, a negat amestecul în alegerile Occidentului, afirmând că în SUA şi Europa bântuie o isterie anti rusească.

Williamson a afirmat că Rusia are în vedere modalităţi de a ataca Marea Britanie.

"De ce ar continuă să fotografieze şi să adune observaţii despre centralele electrice, de ce analizează nodurile de energie electrică din ţara noastră", a spus el.

"Dacă vă puteţi imagina haosul industrial pe care l-ar cauza acest lucru. Vor să producă haos şi mai apoi să se dea în spate".

"Aceasta este adevărata ameninţare cu care cred că ţara se confrunta în acest moment", a spus el.

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că afirmaţiile lui Williamson au arătat că şi-a pierdut înţelegerea cu privire bunul simţ, a raportat agenţia de ştiri RIA.

"Probabil că şi-a pierdut controlul asupra raţiunii", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konashenkov, citat de RIA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe