Michael Schumacher, internat la spitalul Georges-Pompidou din Paris (Le Parisien)

Fostul campion german de Formula 1 a fost, potrivit cotidianului francez 'Le Parisien', internat la spitalul 'Georges-Pompidou' din capitala Franţei, pentru a fi supus unui tratament cu celule stem.
Germanul Michael Schumacher.
Germanul Michael Schumacher. (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)

Fostul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, care în decembrie 2013 a suferit un grav accident de schi în Alpii francezi, în urma căruia a rămas în stare de comă o lungă perioadă, a fost internat în spitalul Georges-Pompidou din Paris, luni după-amiază, ''pentru a fi tratat în cel mai mare secret'', potrivit cotidianului Le Parisien, citat de AFP. Ştirea nu a fost însă confirmată de Asistenţa publică-Spitale din capitala franceză.

Potrivit presei centrale, Schumacher a fost internat într-o unitate de supraveghere permanentă a serviciului de chirurgie vasculară, condus de profesorul Philippe Menasché. Germanul ar urma să înceapă de marţi un tratament ce include "perfuzii cu celule stem care sunt introduse în organism pentru a obţine o acţiune anti-inflamatoare sistemică, adică în tot organismul'', potrivit sursei citate, acesta urmând să părăsească spitalul peste o zi.

Publicaţia a mai precizat că pilotul german ar mai fi fost internat de două ori la spitalul Georges-Pompidou, în primăvara acestui an.

În vârstă de 50 ani, Michael Schumacher nu a fost fotografiat sau văzut în public după accident, lucru care a generat numeroase zvonuri referitoare la speranţele tot mai scăzute în ceea ce priveşte recuperarea sa, pe care multiplul campion german a continuat-o până de curând la domiciliul său din Elveţia. De asemenea, nu s-a observat nicio reacţie din partea anturajului celui care a cucerit şapte titluri de campion mondial în Formula 1.