EURO 2020. Robert Moreno, reacţia selecţionerului spaniol după partida cu România

"Rezultatul este cel care este. Nu e adevărat că România a jucat mai slab în prima repriză, am jucat noi foarte bine..România este o echipă foarte complicată şi sunt convins că Suediei şi Norvegiei nu le va fi uşor când vor juca aici."
Selecţionerul echipei naţionale a Spaniei, Robert Moreno.
Selecţionerul echipei naţionale a Spaniei, Robert Moreno. (Getty Images)

Echipa naţională de fotbal a României a pierdut confruntarea cu Spania - meci din cadrul grupei F a preliminariilor EURO 2020, joi seară, cu scorul de 2-1 (1-0). Sergio Ramos (29 - penalty) şi Paco Alcacer (47) au marcat golurile ibericilor, în timp ce pentru echipa lui Cosmin Contra a înscris Florin Andone (59). Spania a jucat în zece oameni din min. 79, după eliminarea lui Diego Llorente.

Robert Moreno, selecţionerul fostei campioane mondiale, a făcut câteva declaraţii la conferinţa de presă organizată imediat după partida de pe Arena Naţională din Capitală:

"Rezultatul este cel care este. Nu e adevărat că România a jucat mai slab în prima repriză, am jucat noi foarte bine. E adevărat că după aceea România a început să rişte foarte mult. Dar oricum, România este o echipă foarte complicată şi sunt convins că Suediei şi Norvegiei nu le va fi uşor când vor juca aici. Nouă ne-ar fi plăcut să jucăm tot meciul aşa cum am făcut-o în prima repriză. Ne-a ajutat foarte mult intervenţia lui Kepa (n.r. - portarul Kepa Arrizabalaga) de la final. Mă bucur că fiecare jucător din echipă şi-a îndeplinit rolul, dar e adevărat că portarul a ieşit în evidenţă pentru că ne-a salvat de un rezultat de egalitate", a spus Moreno.

"Chiar nu ştiam că sunt primul antrenor al Spaniei care câştigă la Bucureşti împotriva României. În prima repriză jocul nostru a fost de un nivel foarte, foarte înalt, am avut multe ocazii... de asemenea, portarul României a fost la un nivel înalt. În repriza a doua am început cu golul lui Paco, ei au jucat cu cinci jucători în apărare, pentru prima dată când joacă în acest fel. Apoi au jucat 4-4-2. Într-adevăr, au riscat mult, ceea ce era normal. Noi trebuie să corectăm ce s-a întâmplat ulterior. Adică dacă nu mai atacăm începem să nu mai jucăm ordonat şi aceste lucruri trebuie să le corectăm. A urmat acel gol al lor, care le-a dat foarte mult entuziasm. Dar mă bucur foarte tare pentru cele trei puncte", a continuat acesta.

Selecţionata de fotbal a ţării noastre a făcut o figură frumoasă în faţa fostei campioane mondiale - Spania, jucătorii pregătiţi de Cosmin Contra întâmpinându-i pe iberici cu mult entuziasm şi curaj. Tricolorii au părăsit Naţional Arena cu capul sus în aplauzele suporterilor, chiar dacă au cedat cu 2-1 (1-0).

Aceasta a fost prima înfrângere suferită pe teren propriu de România în faţa Spaniei în şapte confruntări de până acum (trei victorii pentru tricolori, trei egaluri). Pentru naţionala noastră acesta a fost al doilea eşec din această campanie, următorul meci al tricolorilor fiind programat duminică, la Ploieşti, cu Malta (19:00).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport