Naţionala U21 întâlneşte astăzi Danemarca în preliminariile EURO 2021

"Începem un drum nou, e un nou început. Sper să fie un prim pas fericit şi să ne întoarcem acasă cu toate punctele. Întâlnim o echipă cu un selecţioner nou, un spaniol, Albert Capellas, dar ne-am documentat bine. În plus, am avut pe cineva la amicalul lor cu Ungaria" - Mirel Rădoi.
Selecţionerul echipei de fotbal Under-21 a  României, Mirel Rădoi.
Selecţionerul echipei de fotbal Under-21 a României, Mirel Rădoi. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Reprezentativa de tineret Under-21 a României începe astăzi campania de calificare pentru Campionatul European de fotbal din 2021, găzduit de Ungaria şi Slovenia, cu un meci împotriva echipei similare a Danemarcei, la Aalborg, de la ora 19:30 (ora României).

Tinerii tricolori au fost repartizaţi la acest turneu final în Grupa a 8-a alături de Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord, Malta şi Danemarca.

''Trebuie să lăsam deoparte ce a fost în vară, nu vreau ca jucătorii să resimtă presiunea. Aceasta trebuie să fie pe umerii antrenorilor. Dar am încredere în acest grup şi cred cu tărie că ne putem califica din nou la turneul final. Începem un drum nou, e un nou început. Sper să fie un prim pas fericit şi să ne întoarcem acasă cu toate punctele. Întâlnim o echipă cu un selecţioner nou, un spaniol, Albert Capellas, dar ne-am documentat bine. În plus, am avut pe cineva la amicalul lor cu Ungaria'', a declarat selecţionerul Mirel Rădoi.

''E clar că singuri am ridicat nivelul aşteptărilor, prin ceea ce am arătat pe teren. Asta nu e un lucru rău, ba din contră. Românii vor din nou să ne vadă acolo şi au încredere în noi că vom reuşi. Asta ne motivează suplimentar. Nu vrem să îi dezamăgim'', a continuat cel care a reuşit în campania precedentă să califice naţionala de tineret la un turneu final după o pauză de 21 de ani (a 22-a ediţie a Campionatului European U21, găzduită de Italia şi San Marino 16-30 iunie), şi unde România a produs o surpriză mare atingând careul de aşi, performanţă ce le-a adus calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

''Vom implementa un alt sistem de joc, dar filosofia va fi aceeaşi. Veţi vedea aceleaşi lucruri bune ca până acum. Vrem totuşi să aducem în plus temporizarea, cred că asta ne-a lipsit până acum'', a adăugat acesta.

Partida Danemarca U21 – România U21 va fi găzduită de Nordjyske Arena şi va fi arbitrată de o brigadă din Israel, formată din centralul Erez Papir, respectiv asistenţii Sagy Metzamber şi Tom Adi, al patrulea oficial fiind desemnat Liran Liany.

În primele meciuri din grupă, Finlanda a trecut de Ucraina cu 2-0 în deplasare, iar Irlanda de Nord şi Malta au remizat, scor 0-0. Marţi se vor desfăşura şi partidele Ucraina - Malta şi Finlanda - Irlanda de Nord.

La aceasta competiţie continentală s-au aliniat la start 16 echipe. Pe lângă ţările gazdă (Ungaria şi Slovenia), vor obţine calificarea cele nouă câştigătoare de grupă, respectiv ocupanta celui mai bun loc secund în grupă şi patru dintre ocupantele locului secund, care vor fi stabilite în urma unui baraj.

Programul tricolorilor U21 în viitoarele preliminarii este următorul:

  • 10 septembrie 2019: Danemarca – România
  • 10 octombrie 2019: România – Ucraina
  • 14 octombrie 2019: România – Irlanda de Nord
  • 14 noiembrie 2019: România – Finlanda
  • 19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România
  • 31 martie 2020: România – Danemarca
  • 4 septembrie 2020: Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020: Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Ucraina – România
  • 13 octombrie 2020: România – Malta
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport