Mesaje lansate de societatea civilă a României cu ocazia Zilei mondiale a mediului (IV)

Ziua mondială a mediului. Societatea civilă este invitată să îşi asume responsabilitatea unui mediu sănătos.
Ziua mondială a mediului. Societatea civilă este invitată să îşi asume responsabilitatea unui mediu sănătos. (Gela Lazăr/Epoch Times)

Miercuri 5 iunie când în întreaga lume s-a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului, România a comemorat Noaptea mediului 2013. Pentru ca vocea numeroaselor organizaţii care nu încetează să avertizeze că mediul este supus unei distrugeri sistematice şi concertate să poată fi auzită, a apărut necesitatea unirii eforturilor lor, luând astfel naştere Coaliţia pentru Mediu.

Continuăm să vă prezentăm opinii şi informaţii ale diverşilor participanţi la evenimentul organizat la Bucureşti în Piaţa Universităţii la Statui:

Cât se reciclează în România depinde şi de voi!

"România este acoperită 99% de deşeuri. 1% se colectează deşeuri în România, iar ţinta noastră este să colectăm 50% până în 2020. Vă invit pe toţi să faceţi un efort să depuneţi cât mai multe solicitări să aveţi infrastructura pe lângă bloc, pe lângă casă. Gropile de gunoi nu sunt o soluţie", a declarat pentru Epoch Times Asociaţia pentru Dezvoltare Durabilă, ViitorPlus.

Conforme, neconforme, este bine în primul rând să vă gândiţi cum să consumaţi, ce să consumaţi, şi unde reciclaţi, şi cât se reciclează în România depinde şi de voi.

Putem să vă dăm un exemplu, proiectul Recicleta din 2009: numai din sectorul 1 al Bucureştiului am colectat peste 200 de tone de hârtie şi carton. O mică organizaţie am reuşit să facem lucrul acesta. Aşa că autorităţile pot să ne ia exemplul şi să eficientizeze această infrastructură de reciclare şi legislaţia, să crească amenzile, noi putem să fim alături de ei în tot acest proces", a mai adăugat Asociaţia ViitorPlus.