Mesaje lansate de societatea civilă a României cu ocazia Zilei mondiale a mediului (II)

Ziua mondială a mediului. Coaliţia pentru mediu mobilizează societatea civilă
Ziua mondială a mediului. Coaliţia pentru mediu mobilizează societatea civilă (Gela Lazăr/Epoch Times)

Miercuri 5 iunie când în întreaga lume s-a sărbătorit Ziua Mondială a Mediului, România a comemorat Noaptea mediului 2013. Pentru ca vocea numeroaselor organizaţii care nu încetează să avertizeze că mediul este supus unei distrugeri sistematice şi concertate să poată fi auzită, a apărut necesitatea unirii eforturilor lor, luând astfel naştere Coaliţia pentru Mediu.

Continuăm să vă prezentăm opinii şi informaţii ale diverşilor participanţi la evenimentul organizat la Bucureşti în Piaţa Universităţii la Statui:

Modificarea legii minelor ar da dreptul unei companii miniere care are în concesiune un teren să exproprieze terenuri şi case pentru proiecte miniere

Conform

Coaliţiei pentru mediu "de când cu actualul guvern, Roşia Montană a intrat pe un traseu foarte rapid în favoarea aprobării proiectului minier, guvernul acesta este cel mai aprig dintre toate guvernele care au existat până în acest moment şi împreună cu compania pregătesc diverse acte administrative pentru aprobarea proiectului minier.

Dincolo de Roşia Montană, există o problemă mai largă de atâta, care vizează nu numai localnicii din Roşia Montana, ci pe cei toţi prezenţi aicea şi pe toţi cei din România, este vorba de modificarea legii minelor, care în momentul de faţă se află în dezbatere la comisia pentru industrie a camerei deputaţilor. Ce înseamnă această modificare a legii minelor, şi anume ar da dreptul unei companii miniere care are în concesiune un teren să exproprieze terenuri şi case pentru proiecte miniere.

Vorbim nu doar de aur, vorbim de gazele combustibile, ape minerale, cărbuni.

Ar trebui să ne unim forţele şi împreună să punem presiune pe camera deputaţilor să nu treacă această lege care nu ar afecta doar localnicii din Roşia Montană ci pe noi toţi, este apelul Coaliţiei pentru mediu, care oferă informaţii complete despre modul în care vă puteţi contacta direct deputatul din colegiul dumneavoastră, şi analiza proiectului de modificare a Legii Minelor".