Melania Trump premiază femeile curajoase (video)

Melania Trump
 
Melania Trump   (captură video You Tube)

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Melania Trump, a premiat miercuri, 29 martie a.c., 13 femei pentru curajul şi comportamentul lor în faţa adversităţilor, numindu-le "adevărate eroine".

Soţia preşedintelui Donald Trump a participat, împreună cu subsecretarul de stat Thomas Shannon, la ceremonia de acordare a premiilor International Women of Courage.

Prima Doamnă a declarat că femeile premiate sunt "exemple remarcabile" pentru curajul de a schimba lumea.

Premiul anual este o recunoaştere a femeilor care au dat dovadă de curaj şi sunt lideri în lupta pentru pace, justiţie, drepturile omului, egalitatea de gen, de multe ori punându-şi viaţa în pericol. Femeile premiate sunt din Bangladesh, Botswana, Columbia, Republica Congo, Irak, Niger, Papua Noua Guinee, Peru, Sri Lanka, Siria, Turcia, Vietnam şi Yemen.

Începând cu 2007, Departamentul de Stat a premiat mai mult de 100 de femei din peste 60 de ţări ale lumii.

Una dintre câştigătoare, Natalia Ponce de Leon, din Columbia, a creat o fundaţie pentru a apăra victimele atacurilor cu acid, după ce un atacator i-a pulverizat acid sulfuric pe faţă şi corp, în martie 2014.

O altă femeie premiată, Malebogo Molefhe (Botswana), a devenit activist pentru victimele violenţei în familie după ce un fost iubit a atacat-o împuşcând-o de opt ori, în 2009. În prezent, este imobilizată în scaunul cu rotile din cauza deteriorării grave a coloanei vertebrale în urma atacului.

În remarcile sale scurte, Prima Doamnă a prezentat câştigătoarele şi a întrebat publicul dacă îşi poate imagina cum ar fi să fie în locul uneia dintre ele.

"Întrebaţi-vă dacă aţi avea puterea spirituală, curajul convingerilor lor şi rezistenţa interioară de a vorbi şi de a lupta împotriva unor astfel de provocări", a spus doamna Trump.

"Aceste câştigătoare, care au fost în prima linie a luptei împotriva nedreptăţii, sunt eroine adevărate“, a continuat doamna Trump, adăugând că "există întotdeauna speranţă atunci când spiritul uman este chemat să-i ajute pe alţii".

Prima Doamnă a promis, de asemenea, că SUA va "monitoriza" acele naţiuni care nu fac suficient pentru a proteja drepturile femeilor şi a combate violenţa de gen.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style