MediaSind acuză: "Sume cheltuite ilegal de administraţia Radioului Public cu case de avocatură!"

Societatea Română de Radiodifuziune a cheltuit în 2013 peste 109.000 de lei unor case de avocatură, în condiţiile în care are propriii săi jurişti, angajaţi cu contract, atrage atenţia Federaţia Română a Jurnaliştilor MediaSind (FRJ MediaSind).
MediaSind.
MediaSind. (reportervirtual.ro)

Obligată în instanţă de FRJ MediaSind să respecte legea liberului acces la informaţii publice, Societatea Română de Radiodifuziune-SRR confirmă, printr-o adresă scrisă că în anul 2013 a plătit 109.949 lei pe diverse case de avocatură, în condiţiile în care avea propriii săi jurişti.

"Conform adresei primite din partea SRR, instituţia publică a plătit 109.949 lei pe diverse case de avocatură, (de exemplu doar Societatea Civilă de Avocaţi Udangiu Mustăciosu a încasat 55.128 lei)74.859,28 lei cheltuieli juridice altele decât casele de avocatură şi 1.098 311 lei cu salarizarea personalului propriu de specialitate juridică, în condiţiile în care prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 26/2012 interzic autorităţilor şi instituţiilor publice să contracteze servicii juridice dacă au în componenţă un compartiment juridic!", se arată în comunicatul de presă remis de MediaSind Epoch Times.

Potrivit sursei citate, acest răspuns confirmă ceea ce FRJ MediaSind împreună cu sindicatele afiliate din SRR, au susţinut, şi anume că, în ultimii ani, administraţia Miculescu a cheltuit abuziv sume imense de bani cu case de avocatură, în procese îndreptate împotriva propriilor angajaţi. De exemplu, numai în cazul concedierii preşedintelui Sindicatului Unit al Salariaţilor Radio România, Adrian Moise, SRR a cheltuit peste 10 000 euro, precizează sindicaliştii.

MediaSind mai atrage atenţia că într-o situaţie similară se află şi Societatea Română de Televiziune (SRTV).

"Şi în această instituţie se cheltuieşte în mod discreţionar şi netransparent banul public. SRTV se află în proces cu FRJ MediaSind întrucât a refuzat să facă publice sumele cheltuite cu casele de avocatură contractate în procesele demarate împotriva propriilor salariaţi. (vezi aici precizează sursa citată).

"Din nefericire, aceste abuzuri întârzie să fie anchetate de către comisiile de specialitate din Parlamentul României şi de către instituţiile abilitate ale statului. Să nu uităm că atât Ovidiu Miculescu, preşedintele-director general al SRR, cât şi Irina Radu, preşedintele-director general al SRTV, sunt susţinuţi politic în funcţii publice, iar acţiunile acestora, desfăşurate în dispreţul legii, se răsfrâng negativ asupra salariaţilor, dar, şi mai grav, afectează interesul public şi interesul cetăţeanului plătitor de taxă radio tv.", concluzionează FRJ MediaSind.