McDonald's concurează cu papucii casei de modă Balenciaga. Lansează "papucii alternativi"

Papuci modelul Balenciaga
Papuci modelul Balenciaga (captură foto Twitter)

McDonald's a prezentat pe Instagram o linie de "papuci alternativi" confecţionată cu cutii de carton, care reamintesc papucii de lux de peste 500 de euro ai casei de modă spaniole Balenciaga.

Până acum, McDonald's s-a “luptat” pe Instagram numai cu postări ironice legate de concurenţii săi direcţi. Dar, recent, a făcut o excepţie şi a vizat casa de modă Balenciaga.

Secţiunea suedeză a restaurantului popular de fast-food a postat o fotografie pe Instagram în care vizează un model de papuci de lux lansat în luna august 2018 de către brandul spaniol.

(captură foto Instagram/mcdonaldssverige)

McDonald's prezintă o linie imaginară de încălţăminte produsă din cutii de carton utilizate în mod obişnuit pentru a servi cartofii: "Dacă obţinem 103.042 like – se citeşte pe social – le lansăm cu adevărat". Totul însoţit de hashtag # FashionWeek.

Compania de fast food vizează papucii de lux lansaţi în luna august de Balenciaga, care costă peste 500 de euro.

Modelul Balenciaga
Modelul Balenciaga (Balenciaga)

Ca şi linia promovată de McDonald's, aceşti papuci roşii au vârful plat şi sunt deschişi în spate.

Asemănarea dintre papucii companiei Balenciaga şi cutiile de carton de la McDonald's nu au trecut neobservate pe Twitter şi, deja de vara trecută, mulţi utilizatori s-au distrat pe seama firmei spaniole.

Pentru moment, Balenciaga a evitat să răspundă postării McDonald's, care a colectat peste 26.000 de like.

Marca spaniolă a mai produs modele controversate

În anul 2017 brandul spaniol a lansat geanta albastră de 2.145 dolari, Arena Extra-Large Shopper Tote Bag, foarte asemănătoare cu economica sacoşă albastră produsă de Ikea - sacoşa Frakt, de doar 0,99 dolari -, iar în colecţia de toamnă-iarnă 2017/18 designerul Gvasalia a creat polemică şi prin modelul de geantă numită "Shopping Bag" în valoare de 995 de euro.

Sacoşa Frakta,     Ikea (stânga) şi geanta Arena, Balenciaga (dreapta)
Sacoşa Frakta, Ikea (stânga) şi geanta Arena, Balenciaga (dreapta) (fotograful de modă Anders Kylberg)


Geanta "Shopping Bag", Balenciaga
Geanta "Shopping Bag", Balenciaga

Strategie de marketing sau lipsă de inspiraţie? Poate amândouă, dar rezultatul este că reuşeşte să vândă şi să amuze în acelaşi timp.