Controverse: "sacoşa de hârtie" Balenciaga, una dintre cele mai scumpe din lume

Demna Gvasalia, director de creaţie al firmei Balenciaga, provoacă din nou controverse prin lansarea unei genţi de 995 de euro, care arată ca o pungă de hârtie clasică.

Geanta "Shopping Bag", Balenciaga
Geanta "Shopping Bag", Balenciaga

Prestigioasa casă de modă Balenciaga a comis-o din nou. După ce a lansat geanta albastră de 2.145 dolari, Arena Extra-Large Shopper Tote Bag, foarte asemănătoare cu economica sacoşă albastră produsă de Ikea, sacoşa Frakt, de doar 0,99 dolari - o similaritate care, având în vedere diferenţa imensă de preţ, a stârnit comentarii ironice pe reţelele de socializare, dar nu numai - designerul Gvasalia a creat din nou polemică prin noul model de geantă lansat în colecţia de toamnă-iarnă 2017/18 numită "Shopping Bag".

Modelul în cauză este o geantă de mână din piele de culoare albă, care imită pungile de hârtie ale firmei. Diferenţa? Pe lângă o diferenţă de preţ exorbitantă este vorba de calitatea materialului. Shopping Bag costă 995 de euro şi, deşi aspectul său a priori pare să fie o simplă pungă de hârtie, este fabricată din piele Nappa de culoare albă, are căptuşeală, mânere şi fermoare.

Accesoriul şi-a făcut debutul pe podiumul colecţiei masculine toamnă-iarnă 2017/2018, paradă în care Balenciaga a propus un bărbat cu un look cosmopolit şi de birou şi în care brand-ul a mizat pe imprimarea logo-ului pe o mare parte din accesoriile sale. Şi nu trebuie să vă mire imensul succes al originalei sacoşe: pusă în vânzare în prestigiosul magazin parizian Colette, stocurile s-au epuizat în doar câteva zile.

Deşi pe mulţi iubitori ai modei îi surprinde acest design, în bine sau în rău, nu există nicio îndoială că succesul genţii dezvăluie că există un număr mare de adepţi excentrici care adoră accesoriul controversat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style