Marica&Co promit revanşa şi cer sprijinul suporterilor

Ciprian Marica, Victor Piturca, Romania - Estonia, 15 octombrie 2013.
Ciprian Marica, Victor Piturca, Romania - Estonia, 15 octombrie 2013. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)
P. P.
17.11.2013

Prima şansă a României pentru Cupa Mondială din 2014 ”s-a dus pe apa sâmbetei” însă tricolorii mai au o şansă, mult mai mică, de calificare în meciul de pe 19 noiembrie ce va avea loc în Bucureşti.

Dezamăgirea produsă de tricolori în meciul de la Pireu îi pune pe elevii lui Victor Piţurcă într-o postură neconfortabilă, aceştia fiind ”aclamaţi” ironic de suporteri la sosirea pe aeroportul din Otopeni. Chiar dacă speranţele multor fani au scăzut considerabil, fotbaliştii naţionalei au promis revanşa în meciul de acasă şi au solicitat susţinerea masivă a suporterilor în manşa din retur.

Pentru a-i ”împinge de la spate pe suporteri”, Ciprian Marica a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care le-a transmis fanilor următorul mesaj:

”Am pierdut o bătălie, dar împreună putem să fim atât de puternici cât să câştigăm războiul. Vă mulţumesc pentru mesaje. Acum, la greu, avem nevoie de încrederea şi susţinerea voastră totală! Până la capăt! Hai România!”.

Dar cum vor putea să obţină o calificare dacă meciul tur a fost pierdut la două goluri diferenţă. Explicaţia vine de la tehnicianul Victor Piţurcă care e în continuare hotărât să mizeze pe cartea atacului. Strategia antrenorului va fi forţată, parţial şi de lipsa din compartimentul defensiv a celor doi jucători esenţiali pentru o astfel de abordare, Bourceanu şi Lazăr, suspendaţi pentru cartonaşele primite în meciurile precedente.

Pintilii, o altă variantă pentru postura de închizător este accidentat iar Hoban, a treia roată de la bicicletă, nu are experienţa necesară unui meci de o asemenea presiune.

În lipsa mijlocaşilor defensivi, Victor Piţurcă se vede astfel obligat să aplice o strategie ofensivă în această partidă. Printre celelalte schimbări care ar putea susţine atacul, se află introducerea lui Maxim în locul lui Tănase, în timp ce Marica va fi sprijinit în ofensivă, cel mai probabil de atacantul lui Bastia, Claudiu Keşeru.

Chiricheş, marele absent al naţionalei, ar putea reveni în centrul defensivei lângă Goian ceea ce ar aduce un plus de siguranţă apărării, iar între buturi, Tătăruşanu îl va înlocui probabil pe Lobonţ pentru a asigura poarta împotriva periculoaselor atacuri greceşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor