Managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti refuză să dea curs cererii ministrului Sănătăţii de a demisiona

Şeful Spitalului de Pediatrie din Piteşti susţine că nu are motive să îşi dea demisia, aşa cum cere ministrul Sănătăţii, afirmând că niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la spitalul pe care îl conduce.
Bebeluş
Bebeluş (Shutterstock)

Managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Vasile Stan, a declarat joi că nu are de gând să-şi dea demisia din funcţie, aşa cum i-a cerut ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu.

"Eu nu îmi dau demisia, mă consider nevinovat. Să mă demită ministrul, dacă aşa consideră că se rezolvă situaţia. Mai au să mă facă şi criminal. M-am săturat de linşajul ăsta. Niciunul dintre copiii care au murit nu a trecut pe la noi. Ce mă doare cel mai mult, pentru că şi eu sunt medic pediatru, este faptul că sunt nişte copii care au murit. Toţi copiii au fost trataţi cum trebuie", a declarat Vasile Stan pentru Mediafax.

Amintim că pe fundalul scandalului bebeluşilor infectaţi, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a cerut demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti, după ce un copil a fost plimbat între spitale cu infecţie digestivă gravă. Or, din primele verificări efectuate, potrivit informării transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Argeş, situaţia acestui copil era cunoscută de personalul medical al Spitalului de Pediatrie Piteşti încă din data de 13 februarie, când copilul a fost adus de părinţi pentru consult de specialitate, acuzând febră şi scaune diareice.

Medicii de la Piteşti ameninţă însă cu proteste dacă va fi demisă conducerea, susţinând că aceasta nu are nicio vină pentru situaţia bebeluşilor, relatează Hotnews.

Reamintim că trei bebeluşi internaţi la spitalul Marie Curie din Capitală au murit în urma infecţiei cu o bacterie a cărei sursă este necunoscută. Doi dintre cei trei copii au fost diagnosticaţi cu E.Coli.

Valul de îmbolnăviri a început în urmă cu circa o lună în judeţul Argeş, extinzându-se şi în alte judeţe. Sursa infectării copiilor este, în continuare, necunoscută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură