Mamele cu trei sau mai mulţi copii s-ar putea pensiona mai repede

Femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare, principiu prezent în programul de guvernare PSD care va fi integrat în noua Lege a pensiilor, a anunţat ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu.
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii),
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii), (Florin Chirila/Epoch Times)

Legea pensiilor care urmează să fie promovată de Guvernul Tudose le va oferi posibilitatea femeilor cu trei sau mai mulţi copii să se pensioneze cu şase ani mai repede, a declarat marţi seară, la Antena 3, ministrul PSD al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

"Un principiu pe care îl avem în programul de guvernare este acela că femeile care au mai mult de trei copii trebuie să aibă vârsta redusă de pensionare cu şase ani. Vă spun că am întâlnit foarte multe persoane în această perioadă care mă întrebau, OK, de când se aplică? Adică, se aplică pentru mamele care au deja trei copii sau pe viitor, dar sunteţi siguri că nu va veni cineva care să modifice legislaţia, pentru că eu am doi copii şi mă gândesc să mai fac un copil tocmai ca să beneficiez de această prevedere", a precizat Olguţa Vasilescu, citată de News.ro.

Ministrul Muncii susţine că, în acest moment, există mai multe variante ale noii legi a pensiilor, acestea urmând să fie prezentate coaliţiei de guvernare PSD-ALDE. Varianta finală va fi prezentată apoi public şi trimisă Parlamentului, iar, dacă preşedintele Klaus Iohannis nu o retrimite înapoi spre reexaminare, ar putea fi adoptată în luna decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne