Percheziţii DNA la Tel Drum. Dragnea: "Mă doare că sunt oameni care suferă din cauza mea"

Procurorii DNA pot să facă percheziţii la calculatoare, la telefoane, la porci, şi la orice vor ei, a remarcat ironic liderul PSD Liviu Dragnea, în contextul anchetei desfăşurate de autorităţi la celebra firmă teleormăneană Tel Drum.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că nu se simte deloc vizat de percheziţiile informatice de la Tel Drum efectuate de procurorii anticorupţie.

"Nu mă simt vizat absolut deloc, dacă e să discutăm în mod cinstit, pentru că nu am de ce să fiu vizat. În schimb, doar un singur comentariu - pentru că m-am abţinut să fac comentarii demult: ceea ce mă doare este că sunt oameni care suferă din cauza mea. Şi asta cred că este, din punctul meu de vedere, o nedreptate. Asta e singura chestiune care mă afectează. În rest, pot să facă percheziţii la calculatoare, şi la telefoane, şi la porci, şi la orice", a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD susţine că a precizat că nu a primit nicio invitaţie la audieri de la procurorii DNA.

"Nici n-aş vedea de ce", a completat Dragnea.

Directorul Tel Drum, Petre Pitiş, s-a prezentat marţi la sediul DNA din Capitală pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma percheziţiilor efectuate de anchetatori la compania teleormăneană asociată cu numele lui Dragnea.

Reamintim că DNA anunţa, pe 18 august, că firma Tel Drum şi reprezentanţii acesteia - Petre Pitiş şi Mircea Vişan - au fost puşi sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

În acelaşi dosar au fost puşi sub urmărire penală şi societatea WFA Impex SRL, Florian Ion, reprezentant al acestei firme, şi Florea Neda, reprezentant al Tel Drum SA, toţi pentru complicitate la săvârşirea aceleiaşi infracţiuni.