Maia Sandu: „Monopolul la exportul de nuci va fi demontat până la capăt!”

Prim-ministrul promite că va fi instituit un mecanism simplu şi legal ca cetăţenii R. Moldova să poată vinde cantităţile mici de nuci sau pomuşoare la preţul real de piaţă.
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)
Ştefan Sârbu
08.08.2019

Premierul Maia Sandu susţine că după ce procuratura şi vama au instituit monopol la exportul de nuci, guvernarea democrată a mai pus la cale o schemă de colectare a unei taxe ilegale de la anumite firme exportatoare, prin care acestea vărsau în conturile PD-ului de la 0.5 cenţi la 1 euro pentru un kilogram de nuci exportat, taxă ce până la urmă se colecta de pe spatele oamenilor.

„Este adevărat că preţul la nuci s-a redus şi din cauza faptului că Ucraina a început să exporte masiv nuci, dar acest factor explică doar parţial reducerea majoră a preţului pe piaţa internă. Imaginaţi-vă câţi bani făcea Plahotniuc şi PD-ul din astfel de scheme în toate domeniile”, scrie prim-ministrul pe pagina sa de Facebook.

În ultimii ani, oamenii din Republica Moldova trăiau tot mai rău, iar membrii din conducerea PD tot mai bine, a adăugat Maia Sandu precizând că „se fură la greu din bani publici şi direct de la cetăţeni”.

„Împreună cu ministerele responsabile, vom găsi o modalitate prin care să se legalizeze procesul de cumpărare a nucilor de la cetăţeni. Înţeleg că aşa probleme sunt nu doar la comercializarea nucilor, ci şi a pomuşoarelor.

Monopolul la exportul de nuci va fi demontat până la capăt! Vom institui un mecanism simplu şi legal ca cetăţenii să poată vinde cele câteva kilograme de nuci sau pomuşoare la preţul real de piaţă”, a conchis Maia Sandu.

În cadrul unei emisiuni televizate şi ministrul Economiei, Vadim Brînzan a ţinut să atenţioneze că în perioada conducerii democrate ministerul pe care îl reprezintă a fost transformat într-un organ de ştampilare şi semnare a deciziilor luate la sediul PD. La fel fiind vulnerabilizate toate instituţiile statului. „A fost descurajată orice iniţiativă, gândire critică şi liberă. Oamenii profesionişti din minister erau izolaţi şi marginalizaţi ca să nu încurce la scheme şi corupţie.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor