Maia Sandu cere demisia lui Alexandru Jizdan pentru utilizarea resurselor administrative în intimidarea opoziţiei

Deşi poliţiştii au urmărit ostentativ acţiunile membrilor PAS aflaţi la Ungheni, MAI susţine că făcând publică această informaţie Maia Sandu ar implica imaginea oamenilor legii şi a ministrului în jocuri politice.
Maia Sandu discută cu cetăţenii din Teleneşti, R. Moldova (facebook.com/Maia Sandu)
Ştefan Sârbu
22.11.2018

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu cere ministrului de Interne de la Chişinău să dispună încetarea imediată a urmăririi ilegale a membrilor formaţiunii aflaţi în teritoriu. Totodată, lidera PAS solicită demisia lui Alexandru Jizdan pentru utilizarea resurselor administrative în intimidarea opoziţiei.

„Poliţia criminală de la Ungheni ne urmăreşte peste tot - au nesimţirea de a se opri inclusiv la poarta oamenilor la care mergem noi, aşteptându-ne în mod ostentativ şi urmărindu-ne mai departe. I-am întrebat direct de ce ne urmăresc şi nu am primit niciun răspuns”, scrie preşedinta PAS pe pagina sa de Facebook publicând fotografiile persoanelor menţionate.

„Calificaţi asta ca şi plângere penală depusă împotriva acţiunilor ilegale ale acestor poliţişti” a conchis Maia Sandu.

Alina Zbancă, consilieră în comunicare la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), a comunicat pentru Ziarul de Gardă că cei doi bărbaţi din fotografiile publicate de Maia Sandu sunt poliţişti, angajaţi la Inspectoratul Ungheni. Cu toate acestea, MAI califică acuzaţiile liderei PAS ca fiind acţiuni provocatoare.

„Angajaţii poliţiei sunt la datorie peste tot în ţară, indiferent dacă Maia Sandu sau alţi actori politici au activităţi în localităţi, indiferent dacă le place sau nu de poliţiştii noştri. Dacă îi deranjează prezenţa poliţiştilor asta nu înseamnă că poliţia îi urmăreşte”, a adăugat reprezentanta MAI care a mai ţinut să precizeze că atât timp cât lidera PAS a fost cea care s-a apropiat de automobil, a adresat întrebări şi a făcut poze, MAI are toate motivele să considere aceste acţiuni ca fiind provocări şi încercări de a implica imaginea poliţiei şi a ministrului în jocuri politice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor