Maia Sandu la Summitul PPE: Există pericolul fraudării alegerilor de către guvernare

Maia Sandu
Maia Sandu (Epoch Times România)

Prezentă la Summitul PPE, preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a ţinut să transmită recunoştinţa cetăţenilor Republicii Moldova pentru poziţia intransigentă a instituţiilor europene faţă de abuzurile comise de regimul de la Chişinău.

„Am vorbit despre pericolele majore de fraudare a alegerilor de către guvernare. Mai mulţi lideri PPE din cadrul instituţiilor europene şi din ţările membre ale UE şi-au exprimat profunda îngrijorare în legătură cu derapajele antidemocratice ale autorităţilor”, se arată într-un mesaj pe pagina sa de socializare a liderului PAS.

În context, Maia Sandu a specificat că şi cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat regretul că Republica Moldova a ajuns, din povestea de succes a parteneriatului estic, într-o situaţie dramatică, exprimându-şi totodată îngrijorarea în special în legătură cu hărţuirea de către autorităţile de la Chişinău a presei, opoziţiei şi societăţii civile în ansamblu.

„A apreciat capacitatea de rezistenţă a cetăţenilor şi unitatea forţelor pro-democraţie şi proeuropene în lupta inegală cu regimul. Graţie parteneriatelor noastre din cadrul celei mai mari familii europene, avem certitudinea că odată ajunşi la putere vom putea valorifica aceste parteneriate în interesul cetăţenilor în procesul de transformare a Republicii Moldova într-un stat liber, prosper, european”, a conchis Maia Sandu.

Congresul PPE a adoptat miercuri, 7 noiembrie o rezoluţie de urgenţă iniţiată de Partidul Naţional Liberal privind situaţia din Republica Moldova. Aceştia şi-au exprimat profunda îngrijorare privind concentrarea puterii politice şi economice în mâinile unui grup restrâns de persoane şi deteriorarea standardelor democratice de bază în Republica Moldova: statul de drept, instituţiile democratice, independenţa sistemului judiciar, politizarea excesivă a instituţiilor statului, corupţia sistemică, absenţa libertăţii presei, respectul pentru drepturile omului şi hărţuirea opoziţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe