R. Moldova - Vlad Kulminski despre reducerea numărului de deputaţi: Logica PD-ului este una de afaceri

Propunerea PD este servită publicului pentru a umple spaţiul informaţional cu teme inventate, ca societatea să nu abordeze problema corupţiei, statului capturat, economiei distruse etc., teme incomode pentru PD, afirmă comentatorul.
Vladislav Kulminski - comentator şi director al Institutului de Iniţiative Strategice
Vladislav Kulminski - comentator şi director al Institutului de Iniţiative Strategice (facebook.com/v.kulminski)

Comentatorul Vlad Kulminski, director executiv al Institutului de Iniţiative Strategice consideră că prin reducerea numărului de deputaţi democraţii urmăresc reducerea costurilor constituirii unei eventuale majorităţi parlamentare. În opinia acestuia, iniţiativa PD evidenţiază din nou starea deplorabilă, cinică, lipsită de noţiunea de interes public, de interes naţional, care este caracteristică, în prezent, aşa-numitei politici moldoveneşti.

”PD crede că 61 de deputaţi în Parlament ar însemna construirea unei majorităţi parlamentare cu costuri mai mici, decât construirea majorităţii cu 101 de deputaţi. Se zvoneşte că trecerea unui deputat de rând la PD se remunerează cu o indemnizaţie unică de circă 200 000 de euro, plus un salariu lunar pe durata mandatului”, menţionează Kulminski, citat de unimedia.info.

Kulminschi crede că logica PD-ului este una de afaceri şi nu a politicului. Aceştia continuă să vină cu idei care deservesc interesele private, în loc să construiască un plan de dezvoltare, un proiect idealist comun pentru ţară, care ar fi mai presus de interesele personale, înguste ale câtorva oameni. „Din această cauză PD nu are şi nu va avea popularitate.”

În concluzie, potrivit sursei citate, comentatorul susţine că propunerea democraţilor ar fi fără sorţi de izbândă deoarece este aruncată în public pentru a umple spaţiul informaţional cu nişte teme de discuţii aleatorii, în mare majoritate inventate, ca opinia publică să nu abordeze probleme reale – corupţia, stat capturat, salarii şi pensii mici, economia distrusă, toate aceste teme fiind incomode pentru PD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe