Maia Sandu, către tinerii din R. Moldova: Vom îmbunătăţi calitatea şi relevanţa educaţiei

Premierul moldovean a notat că trebuie lucrat împreună pentru ca Moldova să devină un loc în care tinerii să aibă oportunităţi de dezvoltare profesională şi personală şi să se simtă împliniţi.
Maia Sandu la întâlnirea cu tinerii din R. Moldova
Maia Sandu la întâlnirea cu tinerii din R. Moldova (gov.md)

În cadrul unui Forum Naţional de Tineret, care a avut loc luni, 12 august, premierul Maia Sandu a accentuat că obiectivul primordial al Guvernului este combaterea corupţiei inclusiv la nivel universitar. Iar pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă tinerii este nevoie de o conlucrare eficientă pe mai multe dimensiuni – educaţie, locuri de muncă, antreprenoriat şi participare civică.

„Trebuie să îmbunătăţim calitatea şi relevanţa educaţiei. Ne propunem să transformăm învăţământul profesional tehnic, aşa încât el să devină util şi atractiv pentru tineri, să pregătească specialişti necesari pe piaţa muncii, care, totodată, să poată obţine venituri suficiente pentru un nivel de viaţă demn”, a adăugat prim-ministrul.

Şefa cabinetului de miniştri de la Chişinău a precizat că trebuie lucrat împreună pentru ca Moldova să devină un loc în care tinerii să aibă oportunităţi de dezvoltare profesională şi personală şi să se simtă împliniţi.

„Am reuşit să aducem tineri în Parlament şi vă invit să discutaţi cu ei, căci ei promovează interesele voastre şi puteţi soluţiona împreună multe probleme”, a concluzionat Maia Sandu.

Forumul Naţional de Tineret a fost instituit drept o platformă de dialog între guvern şi organizaţiile, centrele de tineret, tinerii neasociaţi şi instituţiile responsabile de lucrul cu aceştia. Participanţii au propus recomandări cu privire la împuternicirea economică a tinerilor, educaţia de calitate, servicii de sănătate pentru tineri şi respectarea drepturilor acestora.