Macovei: PSD se pregăteşte să pună în aplicare planul "Totul pentru a scăpa corupţii!"

Noul ministru al Justiţiei, Florin Iordache, om de bază în "marţea neagră" din 2013, a lansat două proiecte cu un scop comun: să îi scape pe politicienii corupţi şi hoţi de anchete, acuză Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

PSD se pregăteşte să pună în aplicare planul ''totul pentru a scăpa corupţii'', scrie, pe Facebook, europarlamentarul Monica Macovei, acuzând partidul la putere că vrea să impună o lege a amnistiei şi graţierii şi să elimine Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV). Or, fără MCV, grupul infracţional organizat PSD va avea cale liberă la blocarea justiţiei şi la instaurarea unui regim în care corupţii şi hoţii vor face toate legile pentru ei şi împotriva noastră, consideră fostul ministru.

"Florin Iordache, om de bază în “marţea neagră” din 2013, a lansat două proiecte, aparent fără legătură, dar cu un scop comun: să îi scape pe politicienii corupţi şi hoţi de anchete şi de executarea pedepselor. Iordache vrea ca o lege a graţierii şi amnistiei să fie discutată în Parlament şi ca Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) să fie eliminat.

Ministrul Justiţiei, format în “marţea neagră”, pregăteşte, de fapt, eliberarea politicienilor şi oligarhilor condamnaţi. În plus, anchetele şi procesele în curs se vor opri pentru totdeauna în caz de amnistie. În caz de graţiere, anchetele şi procesele în curs vor continua, dar nimeni nu va executa nicio pedeapsă.", scrie, pe Facebook, Macovei.

Potrivit fostului ministru al Justiţie, dacă planul PSD va reuşi, banii publici cheltuiţi pentru anchete şi procese vor fi astfel aruncaţi pe geam.

"Pentru acest obiectiv, grupul infracţional organizat PSD lucrează împreună cu anexa penală a ALDE şi cu aliatul UDMR. Eliminarea MCV i-ar ajuta în planul ''totul pentru a scăpa corupţii'', pentru că evaluările Comisiei Europene şi rapoartele MCV sunt cele care de ani de zile atrag atenţia că politicienii corupţi vor să scape de DNA, vor să distrugă anticorupţia. Fără MCV, grupul infracţional organizat PSD va avea cale liberă la blocarea justiţiei şi la instaurarea unui regim în care corupţii şi hoţii vor face toate legile pentru ei şi împotriva noastră.", adaugă Macovei.