Grindeanu: Am cerut demiterea directorului Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cătălin Homor, nu mai are zile multe în fruntea instituţiei.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, trebuie să ia toate măsurile legale pentru demiterea directorului general al companiei, Cătălin Homor, a declarat sâmbătă, la finalul unei şedinţe la sediul instituţiei, premierul Sorin Grindeanu.

"L-am rugat pe domnul ministru Cuc să trimită Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi, de asemenea, l-am rugat să ia toate măsurile legale pentru demiterea domnului director al CNAIR pentru că în acest moment tot ceea ce înseamnă coordonarea activităţilor de deszăpezire şi modul în care operatorii şi cei care au câştigat au fost coordonaţi, la 14 ore după ridicarea Codului portocaliu, este deficitară.

I-am transmis domnului Cuc să facă o analiză în amănunt nu doar pe persoană pentru că e clar că acolo lucrurile sunt deficitare, ci şi la cauzele care au dus la această situaţie nefericită", a declarat Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, premierul a atras atenţia că situaţia stocurilor este cel puţin ciudată în condiţiile sunt prea multe stocuri de sare şi prea puţine stocuri de nisip.

"La 14 ore de la ridicarea Codului portocaliu avem în continuare 28 de drumuri naţionale şi două autostrăzi nefuncţionale. Asta e realitatea astăzi, acum. Pe stocurile de materiale am văzut o chestiune cât de poate de ciudată. De aceea i-am cerut domnului ministru Cuc să analizeze, împreună cu Corpul de Control, de ce, de exemplu avem foarte multe stocuri de sare şi nu avem de nisip. Acestea sunt situaţii care trebuie explicate. Toată această proastă administrare a dus la situaţia de acum", a precizat Sorin Grindeanu.