Macovei: Guvernul controlat de condamnatul Dragnea şi penalii din Parlament vor cu ardoare ridicarea MCV

Guvernul controlat de condamnatul Dragnea şi penalii din Parlament îşi doresc cu ardoare ridicarea MCV, pentru ca atacurile pe care le pregătesc în domeniul justiţiei şi anticorupţiei să nu mai fie monitorizate de Uniunea Europeană, a acuzat europarlamentarul Monica Macovei.
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) este un scut pentru justiţie şi anticorupţie în faţa asaltului început deja de Guvernul controlat de condamnatul Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a declarat joi, în cadrul unui comunicat de presă, europarlamentarul Monica Macovei.

"Salut declaraţia doamnei Paraskevi Michou, secretarul general adjunct al Comisiei Europene, care a anunţat, la Bucureşti, că MCV nu va fi ridicat anul acesta. Este bine că oficialii Comisiei Europene vor să continue evaluările din cadrul MCV. Guvernul controlat de condamnatul Dragnea şi penalii din Parlament îşi doresc cu ardoare ridicarea MCV, pentru ca atacurile pe care le pregătesc în domeniul justiţiei şi anticorupţiei să nu mai fie monitorizate de Uniunea Europeană", a precizat Macovei.

Potrivit europarlamentarului, încercările ministrului Florin Iordache, specializat în lovituri date justiţiei şi anticorupţiei ca în "marţea neagră", de a obţine ridicarea MCV în această vară au acelaşi scop: politicienii corupţi să blocheze anchetele DNA şi procesele din instanţă.

"Îi amintesc dlui Iordache că obiectivul de referinţă nr 3 din MCV, pe care România trebuie să îl respecte, se referă la continuarea anchetelor profesioniste şi imparţiale în cazuri de corupţie la nivel înalt şi "asigurarea stabilităţii legislative şi instituţionale a cadrului anticorupţie". Aşa cum a stabilit Comisia Europeană în decembrie 2006, MCV va fi ridicat atunci când au fost atinse toate obiectivele de referinţă prevăzute în acesta. Or, la cum arată intenţiile Guvernului controlat de condamnatul Dragnea, MCV va fi cu atât mai necesar în următorii ani", a punctat Macovei.

Fostul ministru susţine că românii vor dreptate, justiţie eficientă şi egală pentru toţi, în timp ce Guvernul controlat de "condamnatul" Dragnea a şi "început să ne arate că dorinţele sale sunt altele".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne