Macovei: Guvernul Cioloş să amâne alegerile. Ieşim şi noi din ţarcul în care ne ţin PSD şi PNL?

Fraudarea semnăturilor şi schimbarea barierelor pentru o competiţie liberă obligă Guvernul să amâne alegerile, este de părere Monica Macovei.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Fostul ministru Monica Macovei - preşedintele partidului M10 - îi solicită Guvernului Cioloş nici mai mult nici mai puţin decât amânarea alegerilor.

"În Franţa, nu trebuie nicio semnătură ca să candidezi la alegerile locale. Pentru Primăria Londrei trebuie 330 de semnături, pentru cea din Berlin trebuie 250 de semnături. Ieşim şi noi din ţarcul în care ne ţin PSD şi PNL? Fraudarea semnăturilor şi schimbarea barierelor pentru o competiţie liberă obligă Guvernul să amâne alegerile", a declarat Monica Macovei.

Potrivit fostului ministru al Justiţiei, "jocul în care regulile sunt fraudate trebuie oprit", iar pentru asta este necesară o simplă hotărâre de Guvern.

"Alegerile locale care au început cu indicii puternice de fraudă trebuie amânate. O hotărâre de Guvern, atât trebuie. Cine lasă alegerile să meargă mai departe, deşi originalitatea semnăturilor şi la PSD, şi la PNL este încă anchetată penal, devine complice la fraudă. Ce este mai important? Alegeri la termen şi fraudate sau alegeri amânate, dar corecte?", întreabă, retoric, Monica Macovei.