Macovei: "Nu vreau să încep un război cu Ciucu, nu merită. Nu merită nimic"

Potrivit Monicăi Macovei, prin plecarea sa la PNL, Ciucu a ales soluţia imorală, dezamăgind-o nu atât pe ea cât pe cei care au muncit zi şi noapte, în stradă, pentru a strânge semnăturile necesare candidaturii acestuia la funcţia de primar.
Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Monica Macovei a comentat, în cadrul unui interviu acordat Revistei 22 "divorţul" partidului său de Ciprian Ciucu, care, după ce M10 i-a strâns semnături şi i-a făcut campanie pentru a candida la Primăria Capitalei, s-a reorientat spre PNL.

"Ne-a lăsat baltă şi s-a dus la PNL. Din punctul meu de vedere, putea să se ducă şi la PSD, pentru că nu e nicio diferenţă.", a declarat Macovei, precizând că Ciucu nu a avut mandatul său pentru negocieri cu PNL şi că plecarea acestuia a fost o surpriză.

"Acum câteva zile, eram la Bruxelles, m-a sunat la 10 dimineaţa şi mi-a spus că Predoiu i-a propus să se înscrie în PNL, să fie în fruntea listei la Consiliul General şi acolo va fi ales viceprimar, candidând în tandem alături de Predoiu. Mi-a mai spus că i s-a promis că va fi pe un loc eligibil pentru parlament în 2016 şi că va fi pe lista pentru Parlamentul European în 2019." a relatat Macovei discuţia sa cu Ciucu.

În opinia europarlamentarului, Ciucu a făcut "o afacere" imorală:

"I-am spus că există un singur cuvânt pentru ceea ce face. Le-a spus şi colegilor din partid cu care s-a întâlnit în aceeaşi zi că a ales soluţia imorală.", a declarat Macovei.

Întrebată care este cuvântul pentru ceea ce face Ciucu, Macovei a preferat să nu răspundă, precizând doar că acesta este o mare dezamăgire pentru ea şi nu vrea să înceapă un război cu el, căci nu merită.

"Nu vreau să încep un război cu Ciucu, nu merită. Nu merită nimic, din punctul meu de vedere. Eu nu continui discuţia cu o astfel de persoană. La nivel personal e o mare dezamăgire, nu e prima, nu va fi ultima. Poate că am ales eu greşit.", a declarat Macovei.

"Mai afectaţi decât conducerea partidului M10 sunt cei care au alergat după semnături pentru Ciprian Ciucu. Inclusiv marile partide au dificultăţi în a strânge semnăturile în stradă, adică cele pe bune, iar efortul făcut de organizaţia din Bucureşti a fost excepţional. Sunt oameni care au muncit zi şi noapte. În fiecare zi la corturi şi noaptea se duceau să demonteze diverse lucruri, să ia afişele, pentru că se mai şi fură în Bucureşti. Lor vreau să le cer iertare în numele lui Ciprian Ciucu şi să le transmit public mulţumirea mea pentru efortul lor.", a mai precizat liderul M10.

Interviul integral poate fi citit aici.

Reamintim că, ieri, Cătălin Predoiu şi Ciprian Ciucu au susţinut o conferinţă de presă, pentru a anunţa că vor face un tandem - Predoiu primar şi Ciucu viceprimar. Întrebat de presă ce mesaj transmite electoratului PNL preluând independeţi care s-au ridicat pe umerii partidelor mici, care au strâns în stradă semnături pentru ei, Predoiu a răspuns doar că "luni de zile PNL a deschis uşa şi a invitat pe oricine care doreşte să contribuie la îmbunatăţirea mediului politic."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne