Iohannis dă sfaturi poporului înainte de alegeri. "Uitaţi-vă bine la candidaţi! Să nu fie certaţi cu legea"

Cu puţin timp înainte de alegerile locale, preşedintele Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni în care s-a adresat naţiunii, candidaţilor, precum şi autorităţilor statului.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis le recomandă românilor să voteze cu atenţie la următoarele alegeri locale, să se orienteze spre candidaţii integri, cei care nu sunt certaţi cu legea şi sunt buni gospodari.

"Bună seara, dragi români! Începe campania electorală pentru alegerile locale. Pe data de 5 iunie, alegem primarul localităţii în care trăim, alegem Consiliul Local şi Consiliul Judeţean. Aceste alegeri sunt foarte importante. Oamenii pe care îi alegem vor fi responsabili de destinul localităţii în care trăim.

Uitaţi-vă bine la candidaţi! Uitaţi-vă la candidaţi şi gândiţi-vă dacă candidatul dumneavoastră preferat este un om integru, să nu fie certat cu legea. Uitaţi-vă bine dacă este un bun gospodar, fiindcă el va trebui să răspundă de gospodărirea localităţii în care trăiţi.

Uitaţi-vă la echipa pe care o are în spate, uitaţi-vă la echipa de consilieri cu care vine, uitaţi-vă dacă sunt oameni serioşi, uitaţi-vă la candidaţi şi întrebaţi-i dacă cunosc problemele localităţii dumneavoastră, dacă vin cu soluţii" a declarat Klaus Iohannis.

Un alt aspect important este şi partidul din care provin candidaţi. Preşedintele avertizează că "vor fi unii care vor încerca să vă spună că toate partidele sunt la fel", însă acest lucru "nu este adevărat, nu toţi sunt la fel".

"Vă amintiţi, acum şase luni, dumneavoastră şi cu mine am cerut partidelor politice să se reformeze. Unii au luat-o foarte în serios. Au început procesul de reformă internă. Alţii doar mimează reforma. Este important şi partidul din care provine candidatul. Uitaţi-vă bine!", a continuat Iohannis.

Şeful statului le-a transmis un mesaj şi candidaţilor: "faceţi o campanie curată! Mergeţi, expuneţi-vă programul electoral! Vorbiţi cu oamenii, aflaţi care sunt problemele lor, veniţi cu soluţii, faceţi o campanie centrată pe proiecte, nu pe scandal, nu pe mizerii."

În ceea ce priveşte autorităţilor statului, Iohannis le transmite un mesaj simplu: "Faceţi-vă datoria! Faceţi-vă datoria şi organizaţi alegerile impecabil!".

"În concluzie, dragii mei, urmăriţi campania electorală, mergeţi la adunările electorale, întrebaţi candidatul dumneavoastră cum vede dezvoltarea localităţii, puneţi întrebări incomode, evaluaţi-l, iar la sfârşit, vă rog să mergeţi la vot. Din patru în patru ani, destinul localităţii dumneavoastră este în votul dumneavoastră. Exercitaţi-vă acest drept! Vă doresc o seară bună!", a adăugat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne