"M-am săturat să fiu furat!" - Marş de la Guvern la Sediul PSD

Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri modificările de legislaţie propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil, transmit organizatorii marşului, în opinia cărora, ceea ce face Coaliţia la putere este "un atentat la democraţie."
Protest
Protest (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE. Mulţimea a început să se disperseze. O parte dintre protestatari au rămas pe poziţii, continuând să scandeze împotriva lui Dragnea şi a PSD.

* * *

UPDATE. În faţa PSD se aude o scandare nouă: "Dragnea şi Carmen Dan, Pic şi Poc de Teleorman!"

Desigur, pot fi auzite şi "hit-urile" iernii, precum "Fuga, fuga la pârnaie!"

* * *

UPDATE. Atmosfera s-a încis la PSD. Se scandează puternic "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", iar jandarmii umblă prin mulţime, filmând. Unul dintre cei ce aruncau hârtie igienică a fost deja amendat.

Se scandează puternic: "DNA să vină să vă ia!"

* * *

UPDATE. Miile de protestatari au pornit în marş spre PSD. Ajunşi în faţa sediului formaţiunii conduse de Dragnea, oamenii au aruncat cu hârtie igienică înspre gardul clădirii.

Jandarmii au făcut cordon în dreptul gardului.

Protest
Protest (Epoch Times)

* * *

UPDATE: În mulţime se strigă puternic: "Demisia, demisia!"

"Mai am încă o speranţă că se poate o schimbare dacă ne adunăm suficient de mulţi. Eu sper să ne regăsim încrederea aia încât să mai facem ceva care să ne ajute pe toţi că nu e numai pentru noi cei de aici, e pentru toată lumea", spune o tânără.

Protest
Protest (Epoch Times)

Întrebată ce a făcut-o să scrie pe pancarta pe care o ţine în mână ”Guvern trădător”, manifestanta a replicat: „Păi faptele... deja e vorba de siguranţă naţională când te gândeşti să laşi nişte oameni fără pensie peste nişte ani de zile, când nenoroceşti orice fel de investiţii în infrastructură, când cad tavane în cap copiilor la şcoală, aia nu mai este doar incompetenţă... incompetenţa este scenariul cel mai bun în toată chestia asta... dacă poate să fie ceva bun la incompetenţă."

* * *

UPDATE. Circa 2.000 de persoane s-au adunat în jurul orei 19.00 în Piaţa Victoriei. Se aud scandările: ''Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!'', ''Hoţii, Hoţii'', ''România, trezeşte-te!'', ''Nu vrem să fim o naţie de hoţi'', ''Justiţie, nu corupţie'', ''DNA să vină să vă ia''.

"Nu mai putem, suntem frustraţi, suntem supăraţi, ne întrebăm de ce oare nu putem să trăim şi noi într-o ţară normală, de ce trebuie să ieşim să protestăm duminică seara în loc să stăm acasă să ne bucurăm de familie. Ne bucurăm că suntem cu atâţia oameni aici, dar totuşi poate am fi putut să ne întâlnim în alt context. Ce să vă spun: (mă nemulţumesc n.r.) legile Justiţie, Revoluţia Fiscală şi de aici putem să extrapolăm... tăierea pădurilor şi tot ce se întâmplă în ţara asta aiurea şi nu intrăm pe un făgaş normal şi nu înţeleg de ce aşa...", a declarat o tânără mamă, ţinându-şi la piept copilul în port-bebe.

Una dintre scandările care se aud recurent este ''Demisia!''.

"Le cerem demisia în primul rând pentru actul de corupţie – corupţia generalizată la nivel naţional. În al doilea rând, le cerem demisia pentru că sunt un Guvern de incompetenţi. Având în vedere fiscalitatea pe care o preconizează, având în vedere agresivitatea prin care încearcă să-şi apere propriile dosare penale, se va produce o mare busculadă în economie care va avea un efect nociv pe termen lung asupra României, asupra noastră a tuturor. Le cer demisia pentru că sunt frustrat ca banii mei să fie dijmuiţi de nişte incompetenţi, de nişte agramaţi, de nişte infractori, de nişte condamnaţi penal", explică un tânăr motivul pentru care le cere demisia celor din Guvern.

* * *

Protest
Protest (Epoch Times)

UPDATE. La ora 18:30, în Piaţa Victoriei s-au strâns deja în jur de 1.000 de protestatari care urmează să plece în marş spre sediul PSD din Kiseleff.

"PSD, ciuma roşie!", "DNA, să vină să vă ia!", "Demisia, demisia!", strigă mulţimea de manifestanţi.

Vizibil revoltată de modul în care PSD-ALDE înţelege să conducă ţara, o protestatară i-a acuzat pe politicienii de la putere că vor să distrugă ţara şi să o îndepărteze de Europa pentru a o apropia de "tătucul Putin".

"Ne-am adunat astăzi aici, unii dintre noi ca în fiecare seară din ultimele nouă luni si jumătate, pentru că nu mai suportăm bătaia de joc la care suntem supuşi de când coaliţia PSD + ALDE a preluat puterea. Din Ianuarie încoace, fie că a fost Guvernul Grindeanu, sau actualul Guvern Tudose, ambele dirijate de infractorul Dracnea, vedem cum justiţia este atacată, în dorinţa lor de a o subjuga. Acum au trecut la economie, care este într-un picaj fără precedent din cauza măsurilor proaste luate de aceşti incompetenţi. Nu mai putem lăsa finanţele ţării pe mâinile acestor borfaşi, care cred de fapt că au un singur scop: acela de a distruge ţara si de a o îndepărta de Europa pentru a o apropia de tătucul Putin. În acest moment chiar s-a ajuns mult prea departe.

Deja simţim cu toţii în buzunarele nostre consecinţele acestor măsuri. Cât să mai răbdăm? Viitorul este sumbru dacă nu facem ceva să scăpăm România de şleahta asta coruptă si mafiotă. Eu cred că în acest moment societatea civilă este singura care mai poate salva situaţia. Dacă nu stopăm cât mai repede cancerul ăsta numit PSD şi ALDE, care a cuprins toată tara, vom suferi atât noi, cât şi generaţiile viitoare. Ce se întâmplă acum ne va costa enorm în viitoarea perioadă şi nu cred că este o soluţie să plecăm toţi din ţară şi să o lăsăm pradă acestui grup infracţional.

Cred că datoria noastră în acest moment este să ne salvăm ţara cu orice preţ, nu să o abandonăm. Eu consider că PSD şi ALDE ar trebui să fie acuzaţi de înaltă trădare şi de subminarea economiei naţionale, având în vedere acţiunile lor, dar mai ales efectele. Singura soluţie ar fi să reluăm protestele din februarie, dar nu să fim 1000 sau zeci de mii de oameni, ci sute de mii de oameni în toată ţara şi să nu abandonăm lupta până nu îi vom da jos pe aceşti ordinari, care să fie puşi sub acuzare pentru tot răul făcut ţării, cel puţin în ultimele 11 luni. Nu pot spune decât, aşa să ne ajute Dumnezeu!", a declarat manifestanta.

La rândul său, un tânăr protestatar a acuzat coaliţia PSD-ALDE că, prin aşa-zisa "Revoluţie Fiscală", omoară economia şi intră cu mâna până la cot în buzunarul cetăţenilor şi al oamenilor de afaceri.

"Să îndrăzneşti să pui economia pe butuci ca să poţi plăti salarii şi pensii specialilor mi se pare strigător la cer. Nu e suficient că avem deficit bugetar de 7 miliarde lei şi împrumuturi externe de 10 miliarde în primele 8 luni de guvernare PSD-ALDE. Acum omoară şi companiile mari şi mici ca să bage România şi mai rău în datorii. Programul de guvernare din powerpoint câştigător la alegeri prevedea bunăstare pentru sectorul economoc, pentru cetăţeni. Acum cu "revoluţia" Codului Fiscal PSD-ALDE omoară economia şi intră cu mâna până la cot în buzunarul cetăţenilor şi oamenilor de afaceri.

Nu e suficient că măcelăresc justiţia, acum sugrumă şi economia cu taxe şi impozite. Asta nu este incompetenţă ci rea-voinţă. Asta nu mai este greşeală, este făcut aşa intenţionat, omoară tot ca să poată avea ei control total. Nu mai avem nevoie de economie liberă. Totul trebuie să depindă de PSD, totul trebuie să se supună statului mafie. Români, ăştia nu sunt politicieni, sunt penali la costum ce acum îngroapă România cu toate instituţiile. Îngroapă viitorul tău, al copiilor şi nepoţilor tăi. Îţi vând viitorul copilului tău şi tu nu zici nimic. Tu taci şi înghiţi", a declarat manifestantul.

* * *

Pe Facebook s-a dat semnalul de mobilizare pentru un nou marş de protest împotriva ultimelor măsuri ale coaliţiei la Putere, mai exact împotriva modificării Codului Fiscal şi a proiectului de modificare a legilor Justiţiei asumat de parlamentarii puterii. Marşul va avea ca punct de plecare Piaţa Victoriei, unde oamenii sunt aşteptaţi la ora 18.00. Evenimente similare sunt anunţate în 21 de localităţi din ţară şi alte 10 din Diaspora.

Protest
Protest (Epoch Times)

"OUG de modificare a Codului Fiscal a fost publicată, vineri seara, în Monitorul Oficial. Putem bloca ALDE-PSD să o pună în practică ieşind în stradă, în număr cât mai mare.

Acestea sunt cele mai recente probleme:

- Modificarea legilor Justiţiei. Au şedinţă miercuri şi vor să îşi rezolve problemele celor anchetaţi sau condamnaţi din partid(e) - despre care deja ştim cu toţii - până vin sărbătorile de iarnă.

- Naţionalizarea Pilonului II de pensii. Au scăzut contribuţia de la 5.1 la 3.7% iar asta înseamnă, potrivit experţilor, că tu vei avea o pensie cu 20% mai mică. Adică, o cincime din pensia ta dispare.

- Scăderea salariilor, dacă patronul nu va mări salariul brut (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puţin de 2 luni înainte, deşi, legea spune clar că NU ai voie să faci modificări ale codului fiscal, cu mai puţin de 6 luni înainte, pentru a avea o predicţie financiară.

Ieşirea în stradă este soluţia cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil şi incapabil. Ce fac ei este un atentat la democraţie. Duminică ne strângem în Piaţa Victoriei, pentru a spune că ne-am săturat, a venit momentul să plecaţi", scriu, pe Facebook, organizatorii evenimentului.

Lista evenimentelor:

1. Bucureşti: https://www.facebook.com/events/357225351384799/
2. Alba Iulia: https://www.facebook.com/events/1732861080078005/
3. Alexandria: https://www.facebook.com/events/1967613236893084/
4. Arad: https://www.facebook.com/events/199393777270385/
5. Baia Mare: https://www.facebook.com/events/487396964967549/
6. Bistriţa: https://www.facebook.com/events/873006356191579/
7. Braşov: https://www.facebook.com/events/1954983104770529/
8. Brăila: https://www.facebook.com/events/1990857184525007/
9. Cluj-Napoca: https://www.facebook.com/events/355471574923664/
10. Constanţa: https://www.facebook.com/events/553881104951377/
11. Craiova: https://www.facebook.com/events/200796537131896/
12. Focşani: https://www.facebook.com/events/1302605519866937/
13. Galaţi: https://www.facebook.com/events/307269133103404/
14. Iaşi: https://www.facebook.com/events/748523948689778/
15. Oradea: https://www.facebook.com/events/131607757603957/
16. Ploieşti: https://www.facebook.com/events/171809633401777/
17. Râmnicu-Vâlcea: https://www.facebook.com/events/164826050781033/
18. Reşiţa: https://www.facebook.com/events/1965659847005549/
19. Târgu Mureş: https://www.facebook.com/events/1605744452780614/
20. Târgu Ocna: https://www.facebook.com/events/1943962315856121/
21. Timişoara: https://www.facebook.com/events/854583611382165/

DIASPORA:
22. Berlin: https://www.facebook.com/events/380097062420021/
23. Birmingham: https://www.facebook.com/events/845711988929742/
24. Bruxelles: https://www.facebook.com/events/129315791120934/
25. Glasgow - Scotia: https://www.facebook.com/events/143831142907359/
26. Londra: https://www.facebook.com/events/307875846363614/
27. Milano: https://www.facebook.com/events/1099989180103914/
28. München: https://www.facebook.com/events/128134891210667/
29. Zurich: https://www.facebook.com/events/519340471761928/
*eveniment organizat pe 11 Noiembrie.
30. Roma: https://www.facebook.com/events/125296444828459/
31. Copenhaga: https://www.facebook.com/events/129527541042796/

Eveniment în curs de actualizare.