Operaţiunea "Fără penali în funcţii publice" intră în linie dreaptă

USR face eforturi pentru a transpune în lege noul punct 8 din Proclamaţia România 2017, "Fără penali în funcţii publice", apărut în urma protestelor declanşate de adoptarea OUG 13.
Fără penali în funcţii publice
Fără penali în funcţii publice (Uniunea Salvaţi România)

Uniunea Salvaţi România iniţiază strângerea de semnături pentru o iniţiativă cetăţenească care să transpună în Constituţie cea mai importantă solicitare a românilor care au protestat anul acesta în stradă: fără penali în funcţii publice, se arată într-un comunicat remis miercuri de partidul condus de Dan Barna.

USR consideră că se impune introducerea acestei interdicţii în Constituţie în contextul asaltului asupra Justiţiei pe care coaliţia PSD-ALDE l-a început imediat după preluarea puterii cu OUG 13 şi care a culminat după nouă luni cu proiectul de modificare a legilor justiţiei ce subminează independenţa magistraţilor şi anulează reformele pe care România le-a făcut în ultimii ani în acest domeniu.

"USR s-a opus cu toată forţa şi a organizat primul protest din Parlamentul României împotriva OUG 13, dar sutele de mii de oameni din stradă sunt cei care au reuşit cu adevărat să blocheze această tentativă a coaliţiei PSD-ALDE de salvare a corupţilor. De aceea, USR face din nou apel la români să semneze această iniţiativă pentru a reuşi împreună să oprim asaltul asupra Justiţiei. Sperăm că majoritatea PSD-ALDE nu îşi va permite să blocheze în Parlament o iniţiativă cetăţenească semnată de peste 500.000 de oameni, aşa cum a făcut-o până în prezent cu toate proiectele iniţiate de opoziţie pentru a curăţi politica românească", a declarat Dan Barna.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne