Lupte grele în PC. Daniel Constantin i-a "furat" partidul lui Voiculescu şi grăbeşte fuziunea cu PLR

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii
Daniel Constantin, ministrul Agriculturii (Epoch Times România)

Situaţie extrem de tensionată în PC-ul lui Dan Voiculescu. În plină luptă pentru putere cu Cristian Popescu Piedone & co, Daniel Constantin, liderul renegat al partidului, forţează fuziunea cu PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu.

După condamnarea la închisoare a lui Dan Voiculescu în dosarul ICA, Daniel Constantin s-a rupt total de părintele său politic, ceea ce a declanşat o serie de atacuri din partea taberei Piedone, care a încercat să speculeze momentul pentru a prelua conducerea partidului, anunţându-şi în acelaşi timp propria ruptură de Dan Voiculescu, titrează stiripesurse.ro.

Într-un astfel de context, Daniel Constantin încearcă fuziunea dintre PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu, cu care a ajuns la un acord de principiu. Astfel, Biroul Executiv Central al PC a validat marţi, prin vot, iniţierea negocierilor cu PLR în vederea realizării unei fuziuni, termenul limită pentru luarea unei decizii finale în această chestiune fiind 24 martie.

Daniel Constantin are de gând să schimbe numele partidului, sigla şi tot ceea ce amintea de Dan Voiculescu, al cărui trust de presă a declanşat o adevărată campanie împotriva sa.

"Votul de astăzi înseamnă două săptămâni de negocieri, două comisii (una de la PLR şi una de la PC) care se vor aşeza la masă pentru a vedea dacă există un consens. Pe 24 martie ne vom reuni şi, dacă va exista un consens, se va declanşa un congres care va alege un preşedinte al partidului nou creat. Noul partid, dacă se va crea, va participa la alegeri pe liste proprii. Prin fuziune vom deveni al treilea pol politic", a declarat Daniel Constantin, la Gândul Live, adăugând că noua formaţiune se va poziţiona ca partid de centru-dreapta, membru în grupul liberalilor europeni.

În ceea ce priveşte relaţia sa cu Dan Voiculescu, liderul PC a explicat că aceasta este ireconciliabilă, iar atacurile fostului său protector aflat în puşcărie nu fac decât rău partidului.

"E un conflict care exista de mai mult timp. Cred că astăzi, din păcate, suntem într-o situaţie ireconciliabilă, eu şi Dan Voiculescu. Nu mi-am dorit acest lucru, nu am înţeles de ce acele reacţii. Cert este că după ce s-a întâmplat această condamnare şi după alegerile prezidenţiale s-a început un atac, am devenit o ţintă principală, a început o campanie de presă", a declarat Daniel Constantin, care susţine că nu mai există nici cale de împăcare cu Dan Voiculescu pentru că "s-a ajuns prea departe", iar partidul trebuie să îşi urmeze acum propriul drum.

Pe de altă parte, Dan Voiculescu îl consideră pe Daniel Constantin unul dintre principalii vinovaţi pentru condamnarea sa în dosarul privatizării frauduloase a ICA.

În august 2014, Ministerul Agriculturii, condus de Constantin, şi-a menţinut calitatea de parte civilă în dosarul ICA, în vederea recuperării prejudiciului de peste 60 de milioane de euro adus statului de Voiculescu şi complicii săi.

Decizia lui Constantin a fost privită ca o trădare a binefăcătorului său, având în vedere că ministrul îşi datorează cariera politică lui Voiculescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.