Luptători transnistreni au participat la ostilităţile din Odesa

Transnistria este reprezentată de culoarea roşie.
Transnistria este reprezentată de culoarea roşie. (wikipedia.org)
Ana Chitoroagă
04.05.2014

Confruntările sângeroase din Odesa au fost organizate cu participarea unor grupări militare din Transnistria, coordonate de grupuri diversioniste din Federaţia Rusă, a anunţat Serviciul ucrainean de Informaţii. Potrivit acestuia acţiunile au fost finanţate de către foşti aliaţi ai lui Victor Ianukovici, relatează Publika.TV.

"Diversioniştii din Federaţia Rusă au controlat acţiunile la care au participat grupări militare ilegale din regiunea nerecunoscută Transnistria", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului ucrainean de Securitate, Katerina Kosareva.

46 de morţi, 214 de răniţi, dintre care 25 în stare gravă. Acesta este cel mai recent bilanţ oficial în urma violenţelor de la Odesa. Ciocnirile violente au izbucnit între un grup de separatişti proruşi şi două grupuri de microbişti ucraineni. Potrivit martorilor, manifestanţii proruşi au tras mai multe focuri din arme pneumatice şi de foc, iar la locul incidentului au fost găsite mai multe gloanţe, inclusiv de la automate Kalaşnikov.

În clădirea sindicatelor cuprinsă vineri de flăcări, au fost descoperite 42 de cadavre carbonizate Autorităţile au decretat două zile de doliu naţional şi trei în oraşul Odesa. Separatiştii proruşi s-au baricadat în clădirea Sindicatelor, după ce manifestanţii ucraineni au incendiat o tabăra a acestora.

Potrivit miliţiei locale, o parte dintre cei care au murit s-au sufocat din cauza fumului, iar alţii şi-au pierdut viaţa după ce au sărit de la etaj. Totodată, forţele de ordine au arestat aproximativ 160 de oameni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor