Activiştii pro-Rusia au ucis un ucrainean în timpul marşului pro-Ucraina din Odesa [video]

Un ucrainean a fost omorât de către pro-ruşi în Odesa.
Un ucrainean a fost omorât de către pro-ruşi în Odesa. (www.o1.ua)

Material video pe pagina originală a Epoch Times România.

Protestatarii pro-Ucraina din Odesa au fost atacaţi, vineri, de către activiştii pro-Rusia, în timpul unui marş pe străzile oraşului, incidentul transformându-se într-un conflict deschis, a notat Kiev Post.

Cel puţin un activist pro-Ucraina a fost ucis în timpul atacului. Cadavrul acestuia a fost acoperit cu un steag ucrainean în timp ce incidentul a escaladat într-o confruntare. Se crede că victima ar fi fost înjunghiată de către activiştii pro-Rusia.

În timpul confruntărilor, cel puţin 20 de persoane au fost rănite. Forţele de ordine prezente la faţa locului nu au intervenit.

Cele două grupuri s-au folosite de bâte, obiecte contondente şi petarde lacrimogene cât şi de scuturi din lemn şi căşti. O parte din participanţii la marşul „pentru Ucraina Unită” erau fanii echipei locale de fotbal.

Ciocnirile din Odesa s-au desfăşurat simultan cu intervenţia forţelor armate ucrainene împotriva paramilitarilor pro-Rusia din oraşul estic, Slaviansk. În urma atacului, două elicoptere au fost doborâte de către forţele pro-Rusia şi cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe