Ludovic Orban achitat de acuzaţiile din dosarul deschis în campania pentru Primăria Capitalei

Trimis în judecată pe motiv că i-ar fi cerut bani lui Tiberiu Urdăreanu pentru a-şi finanţa campania la alegerile din toamna lui 2016, Ludovic Orban a fost achitat de acuzaţiile ce i se aduc.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Magistraţii Înaltei Curţi l-au achitat marţi pe liberalul Ludovic Orban în dosarul în care acesta era judecat pentru folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite în perioada în care era desemnat candidat al PNL la Primăria Capitalei. Decizia nu este definitivă, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, decizia de achitare a fost luată în majoritate, doi dintre judecători decizând achitarea în timp ce al treilea magistrat a considerat că fostul candidat PNL la Primăria Capitalei ar trebui condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Reamintim că Ludovic Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Potrivit procurorilor anticorupţie, în data de 1 martie 2016, Orban - la vremea respectivă desemnat candidat al liberalilor pentru postul de Primar General al Capitalei - l-ar fi contactat pe afaceristul Tiberiu Urdăreanu solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală.

Urdăreanu - denunţător în acest dosar - ar fi acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Ludovic Orban o deţine în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de omul de afaceri.