Surse: "Mogulul" IT Tiberiu Urdăreanu este cel ce i-a înfundat pe Orban şi pe Olguţa Vasilescu

Acuzat că i-a dat mită primarului Iaşiului, Urdăreanu a vrut să-şi uşureze soarta şi i-a turnat la DNA, fără discriminări, atât pe pesedista Olguţa Vasilescu, cât şi pe liberalul Ludovic Orban, care i-ar fi fost amic, au declarat surse judiciare.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul candidat al PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a intrat în vizorul DNA pe mâna afaceristului Tiberiu Urdăreanu, de altfel amic cu liberalul, relatează romaniacurata.ro, citând surse judiciare.

Urdăreanu şi-a denunţat atât amicul, cât şi pe primăriţa Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, pentru a-şi reduce pedeapsa, fiind el însuşi titular de dosar penal

Reamintim că Urdăreanu are pe rolul instanţei un dosar în care este acuzat de DNA că i-a dat mită primarului din Iaşi, Gheorghe Nechita, pentru implementarea de către UTI a sistemului de management al traficului din Iaşi.

Aşadar, Urdăreanu “a făcut 19-le (articolul din lege)“, cum se spune în jargonul juriştilor, adică a colaborat cu anchetatorii ca să îşi reducă pedeapsa la jumătate, arată sursa citată.

Mai mintim că Urdăreanu a fost adjunctul lui Gabriel Oprea în UNPR şi a beneficiat de foarte multe contracte cu statul şi cu primăriile mari din ţară.

În cazul lui Orban, afaceristul s-ar fi dus la DNA cu înregistrări ale unor convorbiri cu liberalul, în care acesta îi spunea că are nevoie de 50.000 de euro ca să îi dea lui Sorin Oancea şi Cozmin Guşă, patronii B1 TV şi Realitatea. Orban voia să îşi asigure prezenţa în studiourile celor două televiziuni de ştiri pe perioada campaniei şi pre-campaniei electorale.

Reamintim că în urma acestui scandal, Orban s-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei. Liberalii l-au nominalizat pe Marian Munteanu, ceea ce, finalmente, a declanşat un scandal şi mai mare.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne