Liviu Dragnea le cere autorităţilor să nu se uite la televizor

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
28.01.2014

Vicepremierul Liviu Dragnea le-a adresat luni seara membrilor comandamentului de iarnă o rugăminte personală: să nu se lase influenţaţi "de toţi specialiştii care apar la televizor", ci să muncească susţinut până când "fenomenele meteorologice revin la normal".

"Rugămintea mea personală la structurile din judeţe, cât şi la structurile din comitetul naţional este să nu vă lăsaţi influenţaţi de toţi specialiştii care apar la televizor. Este important să menţineţi ritmul de intervenţie din zilele şi nopţile precedente, pentru că analizele le vom face după ce se finalizează toate acţiunile şi după ce fenomenele meteorologice revin la normal", a declarat Dragnea, citat de B1, la comandamentul de iarnă ţinut la Guvern.

Dragnea le-a explicat autorităţilor şi reprezentanţilor serviciilor de intervenţie prezenţi la comandament că a văzut, într-o emisiune a unei televiziuni, persoane care întrebau de ce au fost închise autostrăzile, pentru că ulterior să vadă, la aceeaşi televiziune, însă la o altă emisiune, alţi persoane care reproşau că autostrăzile nu au fost închise mai devreme.

Vicepremierul a trecut în revistă progresele înregistrate în redeschiderea drumurilor naţionale, blocate zilele trecute de viscol şi zăpezi:

"Pentru legătura Bucureşti-Constanţa există două căi de transport deschise de la prânz Bucureşti-Urziceni-Slobozia- Constanţa, DN2A şi Bucureşti-Drajna-Feteşti-Constanţa pe care se circulă în condiţii de iarnă, dar se circulă fără niciun fel de restricţie. S-a deschis circulaţiei Ploieşti-Mizil-Buzău, care a fost un drum extrem de greu, cu troiene de peste doi metri, până la 6,5 tone, deja cred că într-o oră se deschide traficului pentru toate tipurile de transport. DN 2, care a fost unul dintre cele mai afectate drumuri - E 85 Urziceni- Buzău- Râmnicu Sărat pe care noi estimăm că îl redeschidem în noaptea asta a fost deschis circulaţiei la ora 18,00 în primă fază pentru cele de până la 3,5 tone, urmează în perioada imediat următoare pentru toate tipurile de transport. S-a deschis, de asemenea, drumul Focşani-Brăila, DN23, Ploieşti- Urziceni, Călăraşi- Drajna- Bărăgan, drumul care duce la Brăila precum şi Buzău- Brăila, pentru transportul până la 3,5 tone, urmează pentru toate tipurile de trafic", a detaliat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a anunţat că utilajele suplimentare solicitate de autorităţile din judeţele aflate duminică sub incidenţa Codului Roşu au plecat către acestea şi a cerut ca utilajele să fie folosite şi pentru drumurile comunale.

Reamintim că Guvernul a declarat ieri stare de alertă pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Brăila. În judeţul Buzău 58 de localităţi sunt încă izolate, iar trei dintre ele au rămas fără curent electric. Alte 20 de localităţi din Brăila şi şase sate din Vrancea sunt rupte de lume.

În total, luni seara 113 localităţi din România era rupte de restul lumii, blocate sub nămeţi.

12 drumuri naţionale şi autostrada A3 sunt încă închise. Autostrada A2 s-a redeschis în această dimineaţă.

Trenurile circulă cu limitări de viteză şi peste 130 de garnituri au fost anulate, pentru a evita blocaje pe traseu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor