Liga I. FC Dinamo, victorie la scor de neprezentare în faţa formaţiei FC Hermannstadt

Dinamo a obţinut o victorie categorică în faţa celor de la Hermannstadt, scor final 3-0 (1-0), trei puncte importante pentru gruparea dinamovistă care scapă astfel de ultimul loc al clasamentului Ligii I.
FC Dinamo - FC Hermannstadt 3-0, în ultima partidă a etapei a 7-a a Ligii I.
FC Dinamo - FC Hermannstadt 3-0, în ultima partidă a etapei a 7-a a Ligii I. (FC Dinamo Bucureşti/facebook)
Marius Drăgoi
27.08.2019

Echipa de fotbal FC Dinamo a scăpat de ghinionul avut în ultima perioadă obţinând o frumoasă victorie, cea de-a doua din acest sezon, în faţa formaţiei FC Hermannstadt cu scorul de 3-0 (1-0). Ultima partidă a etapei a 7-a desfăşurat pe teren propriu, le-a adus alb-roşilor trei puncte importante care a ajutat-o să părăsească ultima poziţie a clasamentului, acumulând şase puncte şi urcând astfel pe poziţia a 9-a, ultimul loc revenind în acest moment celor de la FCSB (4 puncte) - vicecampioana sezonului precedent.

Dinamoviştii au marcat prin Denis Ciobotariu (19), Dan Nistor (65 - penalty), respectiv Linas Klimavicius (74).

Oaspeţii, în dauna scorului înregistrat pe tabela de marcaj, au fost mult mai periculoşi decât formaţia pregătită de Dusan Uhrin. Aceştia au irosit ocazii bune de a marca, cea mai importantă fiind ratarea unui penalty (min. 56), şutul lui David Caiado fiind respins în corner de portarul dinamovist Riccardo Piscitelli.

"A fost un meci foarte dificil pentru noi. Cred că am stat foarte bine în defensivă, singura greşeală a fost la penalty. E bine când începi să câştigi. Atitudinea a contat foarte mult azi. E doar un mic pas, nu vreau să spun că suntem acum, brusc, cei mai buni. Meseria noastră este să câştigăm. Mai bine întoarcem clasamentul, dar trebuie să fim concentraţi pe pregătirea noastră, să ne antrenăm şi să jucăm mai bine. Sper că jucătorii vor înţelege ceea ce le cer" , a declarat tehnicianul ceh Dusan Uhrin jr., aflat la prima sa victorie decând a fost instalat pe banca formaţiei din Ştefan cel Mare.

În etapa viitoare, Dinamo merge la Sfântu Gheorghe pentru întâlnirea cu Sepsi. Meciul se va juca luni, 2 septembrie, de la ora 21:00.

Echipele de start

DINAMO: Piscitelli - Ciobotariu, Klimavicius, M. Popescu, Corbu - I. Filip, Nistor - Fabbrini, Sorescu, Neicuţescu - Montini
REZERVE: Straton, Bejan, Bru, D. Popa, Moura, Grigore, Mihaiu
ABSENŢI: Răuţă (suspendat), Brito, Mrzljak, Sin (accidentaţi)
ANTRENOR: Dusan Uhrin jr.

HERMANSTADT: Pop - Măţel, Viera, I. Stoica, Opruţ - Pires, Caiado - P. Petrescu (cpt.), Joalisson, Cordea - Debeljuh
REZERVE: Rodrigues Novo - Luchin, Dâlbea, Yazalde, Sîntean, Blănaru, Buşu
ABSENŢI: Dandea (contract reziliat)
ANTRENOR: Costel Enache

Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Artene Ovidiu (Vaslui); arbitru de rezervă: George Rădulescu (Bucureşti)
Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) - CCA, Ion Craiu (Bucureşti) - LPF.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor