Lider PPE: În orice ţară UE, un politician acuzat de OLAF ar fi demisionat

Corupţia contravine încrederii cetăţenilor în valorile democratice şi dezvoltării sănătoase a comunităţilor, a subliniat preşedintele grupului PPE al Comitetului European al Regiunilor, arătând că în orie stat membru o situaţie precum ultimul dosar al lui Dragnea ar fi dus imediat la demisia politicianului acuzat.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele grupului PPE al Comitetului European al Regiunilor, Michael Schneider, şi-a declarat îngrijorarea faţă de acuzaţiile aduse de OLAF lui Liviu Dragnea - lider al partidului de guvernământ - şi a opinat că în orice stat membru UE, această situaţie ar provoca imediat demisia politicianului acuzat, până la clarificarea cazului în Justiţie.

"PPE sprijină puternic investiţiile în UE şi susţine o utilizare eficientă a fondurilor structurale, îmbunătăţirea capacităţii administrative, mai ales a achiziţiilor publice. În plus, doresc să reafirm responsabilitatea politică pe care o avem pentru cheltuirea banilor UE, care include şi lupta împotriva corupţiei. Suntem îngrijoraţi să vedem acuzaţiile OLAF (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă) împotriva şefului partidului de guvernământ român. În orice stat membru UE, această situaţie ar provoca imediat demisia politicianului respectiv până la clarificarea cazului în justiţie", a afirmat Schneider, sâmbătă, la Cluj-Napoca, în discursul rostit în cadrul Congresului Ligii Aleşilor Locali ai PNL.

Schneider a mai precizat că fiecare lider politic local, regional şi naţional are datoria de a combate corupţia, deoarece contravine încrederii cetăţenilor în valorile democratice şi dezvoltării sănătoase a comunităţilor.

"În acelaşi timp, sunt sigur că OLAF nu intenţionează să creeze obstacole în calea investiţiilor. Dimpotrivă, scopul său este de a asigura o utilizare responsabilă a banului public, astfel încât fiecare euro investit în regiunea şi oraşul dumneavoastră să atingă un potenţial maxim, în interesul cetăţenilor", a declarat preşedintele grupului PPE al Comitetului European al Regiunilor.

Comitetul European al Regiunilor este o instituţie creată prin Tratatul de la Maastricht, în urmă cu 20 de ani. Reprezintă Adunarea politică a reprezentanţilor locali şi regionali ai UE, cu 700 de membri şi supleanţi din 28 de state ale UE. Delegaţia României în acest comitet este compusă din 15 membri şi este a 7-a cea mai mare delegaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne