Cerere de dizolvare a PSD, pe masa instanţei

Un politician liberal - secretarul general adjunct al filialei Giurgiu - a cerut în instanţă dizolvarea PSD.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
25.11.2017

Secretarul general adjunct al PNL Giurgiu, Ionel Dinu, a depus vineri, în nume personal, la Tribunalul Bucureşti, o solicitare prin care cere dizolvarea PSD pe cale judecătorească, pe motiv că social-democraţii nu au respectat programul de guvernare, dar şi pentru adoptarea rezoluţiei privind "statul paralel".

"Vreau să vă anunţ în mod oficial că astăzi am depus cererea pentru dizolvarea PSD la Tribunalul Bucureşti, cerere care are numărul de înregistrare 44207/ 3/ 2017 din 24 noiembrie 2017 şi a fost şi repartizată la secţia 5 civilă. Motivul care m-a determinat să depun această cerere de dizolvare a PSD, sincer vă spun, a fost întâlnirea de la Băile Herculane acolo unde au stabilit printr-o rezoluţie, care a fost votată în unanimitate pentru existenţa statului paralel. M-am referit la rezoluţie pentru că ţine cont, pe undeva, de statutul PSD. Nu cred că statutul permite ca un for cât ar fi el de tutelar în cadrul partidului să adopte o asemenea rezoluţie spunând că există un al doilea stat paralel în statul român. Dacă domnul Dragnea şi membrii PSD cunosc acest stat, să vină cu probe. Am depus cererea, e un semnal de alarmă şi pentru celelalte partide politice de acum încolo fiindcă trebuie să ducă la îndeplinire angajamentele din programele de guvernare", a declarat Ionel Dinu, citat de Agerpres.

Reprezentantul PNL Giuriu a mai spus că el consideră că depunerea acestei cereri de dizolvare a PSD la Tribunalul Bucureşti va fi "un mesaj penetrant" pentru ca politicienii să înţeleagă să nu mai schimbe "regulile jocului în timpul jocului".

Reamintim că un demers similar a fost iniţiat şi de o protestatară din Piaţa Victoriei, Monica Constantin. Demersul ei a fost însă respins de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Monica Constantin a cerut şi ea dizolvarea PSD, pe motiv că, după ce a câştigat alegerile prin promisiuni mincinoase, respectivul partid a început să acţioneze împotriva statului de drept şi a intereselor românilor. Drept dovadă, OUG 13, iniţiativele de dezincriminare a abuzului în serviciu şi de stabilire a unui prag pentru această infracţiune etc. Mai multe informaţii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor