Legea defăimării noastre sau despre Tupeul Sistemului

PSD nu se dezminte. Dragnea, cel mai iubit dintre baronii locali, ne propune reinstaurarea cenzurii ca instituţie oficială, prin legea defăimării sociale. Libertatea de exprimare pe reţelele sociale şi în presă urmează să fie limitată.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

1. PSD n-a înţeles nimic din Revoluţia Colectiv. După ce a venit cu alegerea primarilor într-un singur tur pentru permanentizarea baronilor, îngropând orice reformă a clasei politice şi reducând drastic şansele noilor candidaţi ceruţi de Stradă, Liviu Dragnea îi mai sfidează încă odată pe cei care au protestat atunci. Oamenii liberi de pe Internet trebuie să fie amendaţi şi cenzuraţi, să se teamă de Marele Conducător.

Tăticul baronilor este deranjat de cei care nu pot fi manipulaţi cu televiziuni de casă, nu pot fi cumpăraţi cu făină, ulei şi găleţi în campaniile electorale, care au curajul să protesteze împotriva abuzurilor. De ce? Pentru că nu-i poate controla şi nu înţelege cum aceştia se pot organiza pe Facebook şi se pot mobiliza în număr mare pentru a administra înfrângeri usturătoare PSD, precum s-a întâmplat cu diaspora la alegerile prezidenţiale.

Cum aceştia gândesc autonom şi nu sunt o masă de manevră sau o maşinărie de partid, liderul PSD încearcă să le pună pumnul în gură prin amenzi. Deputaţii au mărit amenzile reglementate de celebra lege a defăimării iniţiată de Liviu Dragnea, de la 60.000 lei la 100.000 de lei. Valoarea amenzii pentru defăimarea vizând o persoană fizică fusese majorată de la 1.000 lei la 30.000 lei.

Imediat ce a primit mii de comentarii negative pe Facebook, liderul PSD le-a şters mâhnit că oamenii nu înţeleg binele adus de cenzura instituită în numele toleranţei.

2. Dragnea spune că legea este pozitivă, însă de fapt ea reglementează o problemă care nu există. ”Nu este legea defăimării. S-a tot promovat această denumire, care de fapt nu este numele legii, pentru a se încerca să se spună că este o lege negativă. Nu, este o lege profund pozitivă, cu o abordare pozitivă. Toate criticile care au fost generate de unele prevederi din forma iniţială a legii au fost scoase prin amendamentele depuse de mine, pentru că spiritul şi scopul legii este cu totul altul. Este liber atacul la politicieni", a spus liderul PSD la România TV. O lege pozitivă deci. Cum vine asta? Nu vom mai putea spune penalul Dragnea, care este judecat pentru fraude la referendum, fără să plătim amenzi. Cum este deci corect să spunem Liderul Suprem Dragnea sau baronul de Teleorman? Onestul şi nepătatul tovarăş Dragnea?

Liderul PSD şi-a motivat iniţiativa prin faptul că ”până acum, toată legislaţia în materie avea caracter coercitiv, sancţionatoriu. (...) Nu cred că putem uita ceea ce s-a întâmplat în România în 1990, la Târgu Mureş. Nu cred că nu înţelegem şi nu vedem ce se întâmplă în lume, când şi acum în urma unor războaie etnice şi culturale, mor sute de mii de oameni şi, din păcate, nu se termină. (...) România este o insulă de stabilitate şi de toleranţă, trebuie să o păstrăm aşa. Această lege nu urmăreşte să dea amenzi. (...) Are un singur articol care defineşte defăimarea. (...) Este foarte important să inducem copiilor noştri sentimentul de toleranţă”. Domnul Dragnea uită că liderul principalului partid extremist România Mare, Vadim Tudor, nu mai este printre noi, formaţiunea sa a dispărut din Parlament, iar România este una dintre puţinele ţări ale UE în care în acest context complicat al crizei refugiaţilor nu avem un astfel de partid de extremă dreaptă care să incite la ură împotriva minorităţilor. Mai mult, suntem ţara dată exemplu ca model pentru drepturile şi legislaţia în materie de protecţie a minorităţilor. Prin urmare legiferarea aşa-zisei toleranţe nu se justifică. În plus, cu amenzile acestea excesive, cum poate spune liderul PSD că noua lege a defăimării sociale nu are un caracter sancţionatoriu, mai coercitiv ca legislaţia de până acum în materie? Motivarea este absurdă.

3. Liviu Dragnea este gardianul corectitudinii politice. Cum bine spunea Ana Blandiana într-o dezbatere despre cenzura din comunism şi de astăzi, ”Europa îşi cenzurează valorile în criza refugiaţilor sub umbrela apărării drepturilor omului, ca lege a corectitudinii politice, şi riscă să se autodistrugă şi să le piardă şi pe acestea”. La fel face şi România prin legi precum cea antilegionară care îi condamnă pe martirii din temniţele comuniste ca antisemiţi, legionari şi criminali, preluând aşa-zisele procese comuniste, sau prin legi ca a lui Dragnea care dă o şansă lobby-urilor de tot felul precum cel homosexual să impună o poliţie a gândirii. Scopul clamat de preşedintele PSD este evident toleranţa care trebuie indusă mai ales copiilor. De aceste argumente şi legi pot profita lobby-urile minoritare care pot folosi legea defăimării ca o armă împotriva majorităţii. În numele toleranţei şi sub pretextul că sunt defăimaţi şi discriminaţi, ei îşi pot avansa agenda. Că tot amintea Dragnea de copiii cărora trebuie să le fie indusă toleranţa. Aceştia trebuie sexualizaţi de mici prin educaţie sexuală din clasele primare, convinşi ca-şi pot alege sexul pe parcurs – orice, dar numai toleranţă să fie.

Reprezentanţii Sistemului, foştii tovarăşi, actualii politicieni capitalişti, ne iau dreptul de a-i înjura, acolo unde mai putem, pe Internet. Asta după ce 25 de ani au jefuit şi batjocorit ţara asta şi pe locuitorii ei, fără milă, sistematic. Au luat şi dreptul de a vota a românilor din afară, iar acum în final ne pun botniţă ca să nu ne mai audă strigătele, revolta, indignarea.

Formularea actuală a legii spune aşa: ”Prin defăimare socială se înţelege fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la o categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiţii culturale, apartenenţă politică, orientare sexuală, origine socială, dizabilităţi, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA”. Prin urmare este inclus şi acest aspect prin care un lobby minoritar poate băga pumnul în gură unei majorităţi.

4. Prin această lege, Dragnea şi tovarăşii restrâng libertatea de exprimare. Pe scurt, vor să le ia românilor şi libertatea atât de greu câştigată, cu preţul sângelui unor tineri nevinovaţi şi idealişti, care a fost ce-i drept atât de prost înţeleasă. Reprezentanţii Sistemului, foştii tovarăşi, actualii politicieni capitalişti, ne iau dreptul de a-i înjura, acolo unde mai putem, pe Internet. Asta după ce 25 de ani au jefuit şi batjocorit ţara asta şi pe locuitorii ei, fără milă, sistematic. Au luat şi dreptul de a vota a românilor din afară, iar acum în final ne pun botniţă ca să nu ne mai audă strigătele, revolta, indignarea.

5. Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care ar urma sa se înfiinţeze în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) se vrea o nouă instituţie a cenzurii, un fel de Direcţie de Presă a Comitetului Central al PCR. Mai rămâne doar să fie emise dispoziţii de interzicere a publicării de orice informaţii despre anumite persoane în presă şi pe Internet. Interesant este că nici preşedintele CNCD n-a fost deloc consultat în legătură cu iniţiativa. Mai mult, Csaba Asztalos a declarat pentru hotnews.ro că Departamentul care va fi înfiinţat nu va putea aplica sancţiuni pentru că nu are cum din punct de vedere juridic. Transparenţă maximă, nu putem să ne plângem!

Tovarăşul Dragnea, vajnic apărător al toleranţei şi demnităţii umane, vrea să ajungem o societate cuminte, care să voteze cum trebuie, aşa că morţii din Teleorman. Iniţiativa sa dovedeşte încă odată cât de nociv este PSD pentru România, că acest partid este imposibil de reformat, iar comunismul este a doua sa natură, de care nu se poate despărţi.

Dacă Liviu Dragnea avea vreun pic de toleranţă şi demnitate umană s-ar fi retras demult, mai ales după ce a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea lui Traian Băsescu. Tovarăşul Dragnea se încăpăţânează să nu plece, ba chiar controlează PSD şi şantajează guvernul şi ne defăimează pe noi, cetăţenii, în fiecare zi cu acţiunile lui. Poate nu i-ar strica să ia o pauză de reflecţie . Mai bine să scrie lucrări ştiinţifice, decât legi care aruncă România cu 25 de ani în urmă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii