Lăzăroiu, despre Rus: Ăştia îţi bagă mâna-n buzunar şi când îi prinzi zic că au vrut să-ţi bage 100 de lei

Palatul Parlamentului, Ediţia III-a Forumului Bucharest 2014. În  imagine, Ioan Rus, Ministrul Transporturilor
Palatul Parlamentului, Ediţia III-a Forumului Bucharest 2014. În imagine, Ioan Rus, Ministrul Transporturilor (Epoch Times România)

Ştirea că statul va plăti nu mai puţin de 8,45 de miliarde de euro pentru 53 de kilometri de autostradă ce ar urma să fie construită între Comarnic şi Braşov a stârnit deja valuri de revoltă în cadrul societăţii civile. Fostul consilier prezidenţial, Sebastian Lăzăroiu, îl ironizează pe ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care declara, cu puţin timp în urmă, că trebuie să avem în vedere şi avantajele unei astfel de afaceri.

„Rus ăsta e greu de cap, e hoţ sau ne crede pe noi grei de cap. Zice aşa: o fi costând autostrada aia 8,2 miliarde de euro pentru 53 km, dar trebuie să luăm în calcul şi câştigurile realizate prin faptul că avem autostradă. Voi aţi înţeles? Deci dacă n-am maşină de spălat acasă şi cineva îmi oferă să o cumpăr cu 5.000 de euro, eu trebuie să o cumpăr şi să mă bucur că nu mai spăl de mână”, a precizat Sebastian Lăzăroiu.

„Vai de capul lor. Ăştia îţi bagă mâna-n buzunar şi când îi prinzi zic că au vrut să-ţi bage 100 de lei. Ăsta zicea prin toamnă că mai bine ne facem autostrăzile din banii noştri nu din bani europeni, că, deh, avem şi noi românii mândria noastră. În general hoţii se împart în proşti şi deştepţi. El nu pare a fi din a doua categorie.

(...) El spune: ziceţi mersi că vă facem autostradă. Oricum opoziţia pare fericită să moştenească o asemenea pompă de bani”, a scris ironic fostul ministru al Muncii pe contul său de Facebook.