Ialomiţianu: Românii au avut parte numai de cadouri otrăvite din partea lui Ponta

Gheorghe Ialomiţianu
Gheorghe Ialomiţianu (Epoch Times România)

Sub guvernarea lui Victor Ponta, românii au avut parte numai de cadouri otrăvite, singurii care au dus-o bine fiind, de fapt, evazioniştii şi baronii PSD, a acuzat fostul ministru de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, în cadrul unui comunicat de presă remis Epoch Times.

"După aproape trei ani de guvernare, Victor Ponta se laudă că România se situează între primele ţări ale Uniunii Europene privind creşterea economică, dar uită să le spună românilor de ce o duc mult mai greu faţă de perioada de recesiune prin care a trecut România în perioada 2009-2010. Din păcate, guvernele succesive conduse de Victor Ponta nu au oferit românilor decât cadouri otrăvite făcându-le acestora viaţa un calvar", a precizat deputatul PDL.

Un exemplu în acest sens, oferit de Ialomiţianu, este Ordonanţa de Urgenţă dată de Guvernul Ponta prin care i-a obligat pe agricultorii care cultivă terenuri agricole sau cresc animale să plătească zeci de mii de lei impozit pe venit şi contribuţii sociale de sănătate. Prin acest act normativ, Victor Ponta i-a sancţionat pe acei români care îndrăznesc să devină independenţi faţă de resursele bugetare, în urma desfăşurării unei activităţi economice

Un alt "cadou otrăvit" oferit de Guvernul Ponta îl reprezintă taxa de 7 eurocenţi pe litrul de carburant şi calculul tuturor accizelor la un curs aberant de 4,74 lei/euro, măsuri fiscale aprobate tot prin ordonanţă de urgenţă. În urma aprobării acestor măsuri, Ialomiţianu susţine că românii suportă în plus 0,59 lei/litru de carburant, reprezentând cea mai mare creştere a preţului carburantului din Uniunea Europeană.

"Dacă Victor Ponta şi ministrul Finanţelor ar fi corecţi cu românii atunci când susţin că îşi doresc reducerea preţului la carburanţi, ar trebui să decidă abrogarea prevederilor Codului Fiscal care se referă la cele două măsuri fiscale. Din păcate, în ultima şedinţă a Camerei Deputaţilor din anul 2014, deputaţii PSD au votat împotriva amendamentelor depuse de PNL privind abrogarea articolelor care se refereau la eliminarea taxei de 7 eurocenţi şi la eliminarea utilizării cursului de 4,74 lei/euro privind calculul accizelor", a informat deputatul.

O altă decizie a Guvernului Ponta care a afectat câteva sute de mii de români în perioada 2012-2014 o reprezintă tăierea banilor de investiţii care a avut ca efect sacrificare locurilor de muncă şi reducerea salariilor din sectorul privat, prin intrarea în insolvenţă a firmelor din domeniul construcţiilor. Potrivit datelor furnizate de Comisia Europeană, în anul 2014 România a înregistrat o reducere a ratei de creştere economică cu 1% faţă de anul 2013.

De la preluarea Guvernului de către Ponta, singurii care au dus-o bine au fost evazioniştii şi baronii PSD

Însă, "cel mai otrăvit cadou" oferit de Guvernul Ponta este, în viziunea fostului ministru de Finanţe, obligaţia copiilor de a plăti contribuţii sociale de sănătate pentru alocaţiile de stat primite, deşi Legea privind reforma în domeniul sănătăţii prevede că toţi copiii de până la 18 ani beneficiază de asigurare de sănătate gratuită şi sunt scutiţi de la plata contribuţiilor sociale de sănătate, cu excepţia celor care obţin venituri din muncă.

"De la preluarea Guvernului de către Ponta, singurii care au dus-o bine au fost evazioniştii şi baronii PSD. În perioada 2013-2014, în condiţiile creşterii economice şi introducerii de impozite şi taxe s-a înregistrat o scădere a veniturilor în PIB. În perioada 2013-2014, veniturile bugetare au fost sub 32% din PIB faţă de 32,9% în perioada 2010-2012. Scăderea dramatică a veniturilor bugetare în PIB a fost cauzată de creşterea evaziunii fiscale, deşi Victor Ponta continuă să se laude că a reorganizat ANAF pentru a fi mai eficient. De beneficiile guvernării lui Victor Ponta au profitat şi baronii PSD care au fost răsplătiţi în urma redistribuirii banilor tăiaţi de la investiţiile publice", a subliniat Ialomiţianu.

Acestea sunt adevăratele rezultate ale succesivelor guverne conduse de Ponta, susţine deputatul, adăugând că acestea sunt reflectate în creşterea sărăciei, scăderea puterii de cumpărare a românilor şi împuţinarea locurilor de muncă din economia reală. S-au scurs deja trei ani de când Ponta guvernează România şi acesta a dovedit, în opinia fostului ministru, că nu a avut nicio minimă intenţie de a guverna în interesul românilor.

"Acum, Victor Ponta vrea să-i mai păcălească o dată pe români încercând să acrediteze ideea că a guvernat dezastruos pentru că nu a semnat încă nici un pact pentru bună guvernare, că a venit ieri la guvernare şi că abia de mâine se apucă de guvernare", a adăugat Ialomiţianu. Din păcate pentru Victor Ponta românii au înţeles că incompetenţa guvernului său nu mai poate fi ascunsă nici în spatele viitoarelor pacte şi nici după minciunile propagate zi de zi în emisiunile televizate", a concluzionat deputatul.