Arafat ar fi falsificat datele din ancheta procurorilor ca să-şi acopere incompetenţa

Raed Arafat
Raed Arafat (Lavinia Savu / Epoch Times)

Secretarul de stat Raed Arafat a falsificat datele din ancheta procurorilor în cazul tragediei aviatice de pe lacul Siutghiol, în care patru membri ai echipajului SMURD şi-au pierdut viaţa, pentru "a-şi acoperi incompetenţa", a acuzat miercuri, pe blogul personal, jurnalistul Cătălin Prisăcariu.

Jurnalistul a arătat că, pe 28 decembrie 2014, Arafat susţine în presă că, în urma unor experimente conduse de procurori, s-a stabilit că victimele accidentului de elicopter de pe lacul Siutghiol nu puteau striga după ajutor, iar astăzi, la 14 ianuarie 2015, Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, îl contrazice pe Arafat şi arată că experimentele au susţinut contrariul: strigătele victimelor puteau fi auzite de pe mal.

"Asta înseamnă, sec, că Raed Arafat a minţit. Şi mai grav decît atât, a minţit în legătură cu munca unor procurori într-o anchetă penală. Şi a făcut-o public", scrie Prisăcariu.

Jurnalistul mărturiseşte că se întreba acum două săptămâni de ce ne dă tocmai Raed Arafat date din ancheta procurorilor şi nu ne informează direct procurorii şi de ce e mai preocupat acesta "să-i omoare rapid pe cei căzuţi în apă" (teoria lui Arafat e că, imediat după impactul cu apa, moartea a survenit rapid; sau, dacă nu moartea, atunci o paralizare hipotermică totală a organismului).

"Acum e evident de ce dădea Arafat date din anchetă şi nu le furnizau procurorii: pentru că datele procurorilor spun că Arafat minte grosolan", a precizat acesta.

De altfel, în noul context, Cătălin Prisăcariu susţine că îi este şi mai clar de ce Arafat nu răspunde la celelalte trei întrebări pe care le punea:

1. De ce nu e la fel de darnic Raed Arafat să scurgă în presă şi date din ancheta referitoare la funcţionarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pe care-l conduce?

2. De ce nu explică Raed Arafat slaba pregătire a ofiţerilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, instituţie coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă condus de Arafat?

3. De ce nu prezintă Raed Arafat, transparent, într-o conferinţă de presă, un bilanţ al activităţii sale în fruntea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi, mai ales, un bilanţ al măsurilor luate pentru schimbarea acestei instituţii?”.

"Raed Arafat, cinismul la care ai ajuns este odios. Dă-ţi demisia acum", îi transmite jurnalistul celui care, după tragedia aviatică, a fost numit, printr-o ordonanţă de urgenţă a Guvernului Ponta, coordonator permanent, la nivel naţional, al tuturor situaţiilor de urgenţă, de la accidente, până la inundaţii.