Laburiştii au admis că au permis intrarea prea multor imigranţi în Marea Britanie (presă)

(LEON NEAL / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
13.08.2013

Partidul Laburist a trecut printr-un moment umilitor în privinţa imigraţiei, după ce purtătorul de cuvânt al partidului a recunoscut în cele din urmă că deschiderea porţilor pentru imigranţii din Europa de Est a fost o greşeală, relatează Daily Mail.

Chris Bryant a recunoscut luni seară că partidul său a greşit atunci când a renunţat la controalele impuse lucrătorilor polonezi şi din alte state est-europene în 2004 - şi a susţinut că aceştia au ajuns în Marea Britanie într-un număr mai mare 'decât ar fi anticipat oricine'.

De cealaltă parte, criticii au subliniat contrastul puternic faţă de comentariile făcute de Bryant cu un an înainte de afluxul de imigranţi din 2004, atunci când politicianul a respins avertismentele sumbre cu privire la o imigraţie fără restricţii.

Recunoaşterea faptului că laburiştii au admis prea mulţi imigranţi a fost făcută într-un discurs, respins înainte chiar ca Bryant să-l rostească, în condiţiile în care purtătorul de cuvânt s-a răzgândit în privinţa unui atac la adresa magazinelor Next şi Tesco, care figura într-un briefing cu privire la discurs făcut unui ziar de duminică. Ziarul menţionat a relatat că Bryant va ataca Tesco şi Next pentru că acestea 'par să excludă în mod deliberat britanicii' din forţa lor de muncă, angajând în schimb lucrători străini pe salarii mai mici. Cu toate acestea, pasajele acuzatoare fost tăiate din discursul ţinut ulterior de Bryant la BBC, în timpul programului 'Today', după o reacţie furioasă a celor două lanţuri de supermarketuri.

Luni dimineaţă, Bryant s-a mulţumit să precizeze că acceptă 'că Tesco şi Next depun adesea eforturi suplimentare pentru a încerca să recruteze lucrători locali', subliniind în acelaşi timp că nu consideră cele două lanţuri 'lipsite de scrupule'.

Bryant a declarat totodată că a acceptat că 'laburiştii au greşit în privinţa imigraţiei atunci când s-au aflat la guvernare'. 'Atunci când noile state A8 s-au alăturat UE în 2004, a fost corect că au aderat. Cu toate acestea, Franţa, Italia şi Germania au declarat că vor impune controale tranzitorii timp de şapte ani. Noi nu am făcut acest lucru. În Marea Britanie au venit mai multe persoane decât oricine ar fi anticipat', a subliniat Chris Bryant.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor