Kyoto - un oraş minunat încărcat de cultură rafinată şi istorie

Kyoto
Kyoto (Facebook)

Kyoto este situat în insula principală Honshu şi este locul care vă dezvăluie cultura rafinată şi istoria Japoniei. Cultura tradiţională japoneză prinde viaţă în acest mare oraş cu un ambient de oraş mic. De la zone comerciale până la 1.600 de temple şi sanctuare, Kyoto este atât de "bogat" încât are ceva de oferit oricărui tip de vizitator.

Întrucât oraşul este situat într-o vale şi este înconjurt de munţi, cei care sunt dornici pot merge în excursii pe oricare vârf de munte, unde se pot bucura de privelişti spectaculoase. Familiile formate din mai mulţi membri pot da de mâncare maimuţelor sau pot să exploreze templele antice, iar perechile se pot delecta cu un ceai cald pentru a vedea spectacolul de lumini pe timpul iernii.

Studenţii pot învăţa istoria într-o mare varietate de muzee şi temple. Nu contează motivul pentru care vizitezi Kyoto, cu siguranţă că oraşul vă va fascina.

Kyoto a fost capitala imperială a Japoniei (Ţara Soarelui Răsare) mai mult de o mie de ani (794-1868), cu numele de Heian-kyō ("Capitala păcii şi liniştitii"), fiind sediul antic al guvernului japonez. Ruinele antice ale capitalei se văd în tot oraşul, iar cei pasionaţi de istorie pot vizita Pavilionul de Aur, Pavilionul Imperial şi Castelul Nijo. Templele foarte vechi, din anul 1.200, încă mai stau în picioare şi împreună cu alte 17 locuri ce sunt cuprinse de UNESCO în Patrimoniul Umanităţii vor reprezenta întotdeauna o mare atracţie pentru vizitatorii localnici şi cei străini.

Turul oraşului

Pentru excursii de o zi, străzile în formă de Y şi râul Kamogawa fac din Kyoto un oraş în care puteţi călători uşor. Fiind o destinaţie turistică foarte populară din Asia, vizitatorii nu au probleme dacă nu cunosc limba localnicilor. Toate autobuzele şi trenurile au toate anunţurile în engleză, iar personalul din restaurante primeşte cu satisfacţie clienţii pentru a le vorbi într-o limbă de circulaţie mondială. Pe parcursul fiecărei vizitei în oraş avem acces la băi publice, în fiecare colţ găsim automate de cafea caldă şi sucuri sau bere care oferă turiştilor tot ceea ce doresc să bea.

Amatorii de călătorii cu trenul pot face un voiaj rapid departe de mari oraşe precum Osaka şi Kobe, unde pot vedea multe sate mici ce au o frumuseţe specială.

Kyoto - locul de origine al culturii Japoniei

De-a lungul istoriei acestei ţări marca de Kyoto are o imagine de rafinament şi excelenţă. Multe dintre artele şi obiectele de artizanat tradiţionale din Japonia îşi au originea în Kyoto, de aceea nu există un loc mai bun de a explora bogata avere culturală a ţării. Turiştii îşi pot încerca norocul în învăţarea artei florilor (ikebana), în prepararea mâncărurilor locale, făcând propriile sculpturi în lemn, sau se pot îmbrăca cu kimonouri în stil tradiţional. Exerienţe ca acestea oferă o perspectivă culturală care nu se poate găsi în alt loc din lume.

Splendorea celor patru anotimpuri

Locuitorii descriu oraşul Kyoto ca fiind un oraş unic cu 4 anotimpuri, cu ipostaze unice pentru fiecare anotimp. Primăvara, perechile şi amicii ies la picnic, se aşeză sub cireşii înfloriţi şi se bucură de frumuseţea avuţiile naţionale ale Japoniei. Vara se aşteaptă ca soarele să apună, iar focurile de artificii să ilumineze cerul noaptea, turiştii putând să asiste la festivalurile focului în unul din templele din oraş. Toamna vă dă posibilitatea să găsiţi locuri minunate unde puteţi vedea cum frunzele se schimbă într-o explozie de culoare. Iarna puteţi admira feerica iluminare a întregului oraş şi a templelor acoperite de zăpadă.

În Japonia nu există un alt loc mai minunat ca Kyoto, în care fiecare anotimp îşi dezvăluie splendoarea vizitatorilor. Kyoto vă inspiră, vă poartă într-un voiaj în diferite timpuri şi vă oferă un loc al lumii complet diferit de cel din care veniţi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.