Vă aşteaptă o vacanţă de vis în cele mai frumoase locuri de camping din România

Cele mai frumoase locuri de camping din România
Cele mai frumoase locuri de camping din România (Facebook)

Ţara noastră, ştim cu toţii, ne oferă atâtea peisaje absolut mirifice şi cum vara se apropie, ne tot gândim la vacanţă, iar concediul cu cortul în cele mai frumoase locuri de camping din România vă va da poate cea mai mare senzaţie de libertate şi aventură. Împreună cu copiii, alături de prieteni, cu gaşca sau doar alături de persoana iubită, o vacanţă cu cortul este o experienţă care merită trăită măcar o dată în viaţă. Locurile pentru camping sunt foarte frumoase şi preţurile sunt mici, de aceea, mulţi turişti le preferă.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Moneasa

Aflată la o distanţă de 110 kilometri de municipiul Arad, staţiunea Moneasa este locul ideal unde să vă petreceţi un sfârşit de săptămână sau un concediu întreg, în orice anotimp.

Staţiunea Moneasa este una dintre cele mai renumite din Crişana, aşezată la poalele Masivului Codru-Moma, în depresiunea râului cu acelaşi nume. Mai exact, la 20 km de Sebiş şi la 110 km de Arad, situată la altitudinea de 290 m, cu o climă blândă, Moneasa este aşezată la adăpostul dealurilor care o înconjoară. Este o staţiune balneoclimaterică veche, cunoscută chiar de pe vremea romanilor.

Vara se merge la ştrandul din staţiune şi se pot face plimbări prin pădurile din jur.

În staţiune, cea mai ieftină cazare este campingul. Apoi, se poate sta la căsuţe, cu 80 de lei pe noapte pentru două persoane.

Cele mai frumoase locuri de camping din România – Parcul Naţional Munţii Rodnei

Parcul Naţional Munţii Rodnei este cu siguranţă cel mai ofertant din punct de vedere al traseelor montane, al obiectivelor turistice şi al peisajelor de poveste oferite.

Parcul Naţional Munţii Rodnei oferă peisaje de-a dreptul spectaculoase, iar lacul Colibiţa vă trezeşte dimineaţa cu imagini de poveste. Peisajele vă taie răsuflarea, iar aerul curat şi aspru vă va însoţi pe tot parcursul zilei. Din păcate Bistriţa-Năsăud are puţine locuri special amenajate pentru camping. Culmea, acestea lipsesc tocmai din locaţiile cele mai vizitate şi care atrag an de an şi vară de vară turiştii ca un magnet.

Însă cu puţin efort veţi găsi câteva pensiuni din Rodna care-şi pun la dispoziţie curtea pentru camping şi garantează accesul la utilităţi. Cele două localităţi sunt situate la aproape 90 de kilometri de Bistriţa. Se poate ajunge în zonă pe DN17D, drum aflat într-o stare nu foarte bună.

Cele mai multe locuri pentru camping le găsiţi la lacul Colibiţa, o locaţie ce trebuie vizitată măcar o dată în viaţă. Aerul rece de munte şi peisajul oferit de lacul de acumulare merită tot efortul. Multe dintre pensiunile care oferă cazare, vin cu propuneri şi pentru camping, permiţându-vă să vă instalaţi cortul chiar pe malul lacului Colibiţa.

Colibiţa este situată la nici 30 de kilometri de Bistriţa şi se poate ajunge în zonă pe DN17. Din păcate drumul de acces la lac este într-o stare deplorabilă, acesta fiind unul dintre minusurile care îi alungă pe turişti. Preţurile practicate de către cei care oferă locuri pentru camping oscilează între 20 de lei şi 50 de lei, în funcţie de locaţie şi de serviciile oferite. Împătimiţii de pescuit nu sunt uitaţi nici ei, mai multe locaţii din judeţ fiind special amenajate pentru cei care vor să pescuiască şi să doarmă în mijlocul naturii. Un astfel de lac dotat cu căsuţe din lemn şi locuri de camping este lacul de la Sigmir, localitate situată la doar doi paşi de Bistriţa. Cei care nu se bazează pe captură pentru a-şi potoli foamea pot să apeleze la restaurantul complexului. Astfel de locaţii găsim şi în localităţile Brăteni sau Dorolea.

Cele mai frumoase locuri de camping din România –Natura Parc

Natura Parc din Braşov nu este doar un camping, ci şi un loc de relaxare superb unde turiştii pot petrece chiar şi o săptămână. Cazarea pe malul apei se poate face în căsuţe lacustre, printre stufăriş, în corturi indiene sau bungalowuri. Iar pentru tradiţionalişti există camping amenajat.

Cazarea costă între 15 şi 80 de lei pe noapte.

Parcul natural are o suprafaţă de peste 160 de hectare şi oferă posibilităţi diverse de petrecere a timpului liber, precum fotbalgolf, minifotbal, pescuit sportiv, tenis de câmp, mountain bike, tir cu arcul, echitaţie, plimbări cu barca, hidrobicicleta şi ATV-uri.

Copiii au la dispoziţie un loc de joacă amenajat şi pot vizita şi o minigrădină zoologică.

Natura Parc are şi trei piscine în aer liber numai bune pentru ca vizitatorii să se răcorească în zilele toride de vară. Intrarea în parc costă 5 lei de persoană, dar celelalte servicii se plătesc.

Cele mai frumoase locuri de camping din România –Vampire Camping lângă Castelul lui Dracula

Va sugerăm un loc care a devenit foarte popular în ultimii ani graţie spiritului vestitului Dracula – culoarul Rucăr-Bran. Dacă aveţi prieteni din străinătate în vizită, un weekend cu cortul la Bran, în apropierea castelului poate fi o alegere interesantă.

Campingul este situat chiar lângă Castelul Bran şi oferă 200 de locuri pentru turişti care vor să stea la cort sau vin cu rulota. Preţul este 4,5 euro pe zi pentru adulţi şi 2 euro pentru copii. Pentru parcarea maşinilor sau a rulotei se plătesc în plus între 2 şi 4 euro.

Turiştii cazaţi aici au o panoramă superbă asupra Castelului lui Dracula, iar atmosfera este una specific legendelor cu vampiri.

Se poate sta cu cortul într-un cadru organizat, dar se oferă şi posibilitatea unor bungalow-uri de 6 persoane.

Cele mai frumoase locuri de camping din România – Lacul Vidraru, jud. Argeş

Lacul Vidraru este o destinaţie excelentă pentru petrecerea concediului în aer liber. De jur împrejurul lacului se găsesc numeroase locuri de campat, departe de aglomeraţie, poluare şi zgomot.

După Bicaz şi Lotru este considerat al 3-lea lac de baraj ca mărime din regiunea montană din ţară.

Barajul Vidraru acumulează 307 m din şoseaua Transfăgărăşanului, unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume.

Se poate ajunge pe drumul naţional DN7C dinspre Curtea de Argeş.

Lacul Vidraru străluceşte între munţii Frunţii şi Ghiţu, unde peisajele fuzionează într-un decor încântător toamna. Pădurile de fag şi conifere alcătuiesc un ansamblu foşnitor multicolor deasupra păturii de frunze ruginii.

Cele mai favorabile luni în care puteţi merge cu cortul la Lacul Vidraru sunt iulie şi august. În această perioadă puteţi fi sigur că veţi avea parte de vreme bună, însorită şi cu foarte puţine şanse de ploaie.

Cele mai frumoase locuri de camping din România –Transalpina

Scurt şi la obiect, pentru că nu mai are nevoie de nicio introducere, Transalpina care este cel mai înalt drum rutier ce străbate Carpaţii, atingând 2145 metri (Pasul Urdele).

Se poate campa pe marginea râului Lotru, în zona Obârşia Lotrului sau în cea a Lacului Vidra.

De fapt se pare că în zonă camparea poate fi făcută oriunde atâta timp cât se respectă codul ecologic.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Lacul Sf. Ana, jud. Harghita

După cum vă amintiţi de la geografie, este singurul lac vulcanic din România. Chiar lângă Tuşnad, în masivul Ciomatu, se întinde lacul Sf. Ana pe vulcanul stins Ciomadu, ultima lui erupţie fiind acum 42.000 de ani.

Lacul Sf. Ana este situat la altitudinea de 946 m şi vă oferă un peisaj imens de explorat. Pentru campare, cel mai greu va fi să vă hotărâţi unde să vă instalaţi cortul, pentru că pe măsură ce vă plimbaţi în jurul lacului, descoperiţi că devine tot mai frumos. Apusul este un moment deosebit, razele sângerii par că inundă întreaga vale, iar răsăritul se aşterne ca o perdea de lumină aurie pictând în auriu frunzele copacilor.

Rezervaţia naturală Lacul Sf. Ana este un loc preferat de turiştii din toată lumea, străinii care au vizitat zona au etichetat-o ca fiind ,,magical place on earth!”(un loc magic).

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Băile Herculane

Dacă vă daţi în vânt după beneficiile apei termale, se impune o oprire cu campare în munţii Cernei.

Aici, nu departe de Băile Herculane, se află campingul 7 Izvoare, unde, pe lângă izvoarele propriu-zise, sunt amenajate şi băi pentru turişti.

În zona 7 Izvoare, la 5 km distanţă de staţiunea Băile Herculane pe drumul care duce către Târgu Jiu, se regăsesc 3 campinguri. Se pot închiria, în fiecare dintre ele, cabane din lemn, se pot campa corturi şi se pot parca maşinile personale pentru un întreg sejur.

Majoritatea turiştilor vin în Băile Herculane pentru apele termale, care fac minuni în ceea ce priveşte numeroasele boli pe care acestea le pot ameliora sau chiar vindeca. Astfel, la 7 izvoare, se regăsesc aşa cum spune şi numele locului, izvoare termale în aer liber şi se găsesc şi bazine amenajate unde turiştii pot face baie.

De aici şi necesitatea campingurilor în această frumoasă zonă de pe Cerna în care găsiţi apă de râu, apă termală şi minunăţiile munţilor Cernei.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Litoral

Turiştii care aleg să-şi petreacă vacanţa pe litoralul românesc şi vor să fie cât mai aproape de natură pot alege să se cazeze în campinguri. De la Năvodari la Vama Veche, litoralul este plin de zone de campare.

În nordul staţiunii Mamaia vă aşteaptă Camping S Mamaia. De 1 Mai, cine doreşte să stea la cort plăteşte 12 lei pe zi şi 8 lei pentru autoturism. Tot 8 lei costă şi conectarea la curent electric. Cine vine cu rulota de 1 Mai achită 17 lei şi 16 lei pentru curent electric.

În sezonul estival, preţul pe care îl achită un turist care vine în camping urcă la 21 de lei pe zi, iar tariful pentru maşină este de 12 lei.

Campingul 2 Mai este unul dintre cele mai bine amplasate şi poate cel mai liniştit camping de pe litoralul Mării Negre. Suprafaţa nu este foarte mare dar amplasamentul lângă plajă este aproape perfect. Grupul sanitar este relativ modest dar construit recent şi foarte curat, fiind întreţinut permanent.

Pe toată lungimea campingului se găsesc la distanţă de 40 m stâlpi de iluminat, dotaţi cu câte o cutie unde găsiţi 12-15 prize pentru curentul electric.

La câţiva kilometri de 2 Mai se găseşte celebra Vama Veche. Aici aveţi de ales între camparea în Marina Park sau camparea direct pe plajă.

Cele mai frumoase locuri de camping din România – Prahova

Zonele montane din Prahova se transformă, în timpul verii, în adevărate oraşe pe patru roţi. La cort sau la rulote, mii de persoane petrec şi câteva luni pe an la poalele munţilor. Printre cele mai frumoase locuri de camping din judeţ se numără Valea Cerbului şi Cheia.

Departe de aglomeraţia şi zgomotul oraşelor, într-un cadru natural mirific, în inima munţilor, sute de persoane populează până la refuz Valea Cerbului din Buşteni. Oamenii vin cu mic cu mare, cu familia şi cu prietenii, dar şi cu animalele de acasă, să petreacă aici cel mai ieftin concediu, locuind în corturi şi rulote, pentru a căror campare nu plătesc decât 10 lei pe zi.

O altă destinaţie căutată de turişti pentru un concediu la cort este Campingul Moş Martin din staţiunea Cheia. Cazarea se face la cort, la căsuţe sau la rulotă, pentru care plătiţi aproximativ 15 lei pe zi. Pentru iubitorii pescuitului există posibilitatea de a pescui păstrăv în interiorul complexului. Tot la Cheia vă puteţi caza la cort la Complexul Cabana Ciucaş, aflat chiar în centrul staţiunii. Cazarea se face în căsuţe, pentru care plătiţi 50 de lei pe zi. Foarte mulţi turişti campează însă, pe timpul verii, la intrarea în Cheia, vizavi de drumul către mănăstirea Suzana. Locul nu este special amenajat pentru corturi sau rulote, însă turiştii preferă această variantă, de obicei pentru popasuri de un weekend.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Câmpu Cetăţii

Viaţa de nomad mongol şi nopţile exotice petrecute într-o iurtă, este modalitatea ideală de campare, în primul camping nomad din România înfiinţat la Câmpu Cetăţi. La doar câţiva km distanţă se află şi Campingul Mustang şi tot în apropiere este şi Campingul “Stâna de Vale” de la Sovata.

Dacă vreţi să ieşiţi în mijlocul naturii cu familia, dar nu vreţi să dormiţi în cort puteţi alege iurtele. Sunt aşezările nomazilor mongoli, iar de câţiva ani se găsesc şi la noi în ţară, la Câmpu Cetăţii, în judeţul Mureş. Cele douăzeci de locuinţe demontabile instalate în peisajul montan de lângă Sovata pot fi închiriate în orice perioadă a anului, deoarece materialul din care e făcută iurta ţine şi de cald, dar oferă în acelaşi timp veri uşor de suportat. Cazarea în iurtă costă 65 de lei pe noapte, de persoană. Iurta mongolă este o locuinţă simplă, dar foarte bine organizată. Există paturi pentru o singură persoană, dar şi o plită pe care oamenii îşi pot pregăti mâncarea. În iurtă nu ai voie să intri încălţat, conform unui obicei mongol. Iurtele sunt un fel de corturi, cu formă conică, acoperite cu pâslă. Interiorul unei iurte este construit economic şi cuprinde un grilaj de lemn în formă de con - ce asigură plafonul, alte câteva prăjini uşoare de lemn sprijină scheletul lateral, iar mobilierul este şi el destul de rustic. Structura de construcţie a iurtei din materiale naturale aduce, potrivit specialiştilor efecte benefice organismului uman şi oferă o relaxare aparte.

În campingul nomad găsiţi şi două ciubere cu apă sărată, apa fiind adusă dintr-un pârâu din apropiere, iar sarea, de la Praid. O parte a ciubărului e un adevărat cuptor, în care se introduc lemne de foc ce încălzesc apa, iar un burlan lung conduce fumul în afară. Campingul mai deţine şi o saună tapetată cu lemn de cedru, adus tocmai din Norvegia.

Pentru cei interesaţi pot fi organizate şi şedinţe de călărit, concursuri de tras cu arcul şi drumeţii.

Cele mai frumoase locuri de camping din România - Ocna Sugatag

Ne întindem cortul pentru un ultim popas în nordul ţării, în prea frumosul Maramureş, la poalele Munţilor Ţibleş. Şi alegem mai precis Complexul turistic Ocna Sugatag - Băile vechi.

Complexul turistic Hanul Margine s-a deschis la 1 iunie 2008, amplasat în zona cunoscută sub numele de "Băile vechi".

Atestarea acestui complex turistic a avut loc în urmă cu 600 de ani.

Dezvoltarea staţiunii s-a petrecut în perioada Mariei Tereza, Regina Imperiului Austro-Ungar.

Atracţia principală a complexului este apa sărată extrasă din saline cu calităţi terapeutice, reumatologice şi ginecologice.

Baza balneară constă în bazinul cu apă sărată suprasaturată comparabilă cu apa Mării Roşii din Israel, cu duşuri cu apă rece şi caldă.

În zona de camping pot fi instalate 200 de corturi şi are dotările aferente: apă şi grătare pentru picnic, duşuri şi toaletă.

V-am prezentat doar o mică parte din locurile cele mai frumoase din România cu posibilităţi de campare, însă acestea nu sunt singurele obiective turistice deosebite din ţară unde putem petrece vacanţe de vis, numărul lor fiind mult mai mare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.