Cele mai exotice 5 locuri pentru luna de miere

Koh Samed
Koh Samed (facebook)

Tinerii căsătoriţi sunt înclinaţi să-şi aleagă un loc exotic şi romantic pentru a-şi petrece luna de miere. Multe dintre aceste destinaţii au un peisaj natural încântător, oferindu-le în acelaşi timp oportunitatea de a participa la activităţile organizate special pentru ei.

Pentru ca luna de miere să fie o vacanţă romantică şi senzaţională, de care să vă amintiţi cu plăcere toată viaţa, vă prezentăm mai jos o mică selecţie a unor destinaţii de vis. Acestea au toate atuurile unei destinaţii perfecte pentru luna de miere: plaje întinse, oraşe cu temple medievale, sate tradiţionale şi peisaje de poveste.

Koh Samed

Aceasta este una dintre cele 9 insule pitoreşti ce face parte din salba de insule ale Tailandei declarate Parc Naţional, ce oferă plaje cu nisip alb, ape cristaline de un albastru turcuaz şi staţiuni de lux. Insula este mică, având o suprafaţă de 13 km pătraţi, şi este situată în Golful Tailandei, la 220 km de Bankok. Peisajul încântător este îmbietor, iar liniştea misterioasă este întreruptă de clipocitul valurilor mici ce ating delicat nisipul alb al plajelor. Cea mai mare plajă a insulei este Hat Sai Kaew, cunoscută ca Diamond Beach (Plaja de Diamant).

Se pot întreprinde excursii noaptea la pescuit sau în jurul insulei. Totodată, pasionaţii pot vizita cascada Ngao, care se află la câteva ore de insula Koh Samed şi al cărei zgomot se aude din depărtare. Se pot face scufundări, ski nautic, windsurfing sau pur si simplu puteţi să meditaţi şi să vă relaxaţi. Plajele din partea de sud a acestei mici insule efectiv izolată, transformă acest spaţiu întru-un loc ideal pentru cei aflaţi în luna de miere. Restaurantele cu preparate delicioase cu fructe de mare precum şi festivalurile anuale, expoziţiile şi ritualurile tradiţionale budiste, vin şi completează paleta largă de servicii şi distracţii oferite de această mică insulă minunată.

Boracay

Cei care caută o escapadă romantică tropicală vor fi încântaţi să-şi petreacă timpul în Boracay. Această insulă plină de palmieri maiestoşi, cu plaje cu nisip fin şi ape limpezi, se găseşte la 300 de km de Manila. Cei aflaţi în luna de miere trebuie să ajungă direct la Balinghai, unde vor găsi o plajă special amenajată pentru ei. Plimbările pe înserat reprezintă o experienţă unică iar frumuseţea naturii vă va transporta într-o altă lume. Una dintre plaje numită White Beach (Plaja Albă) a fost nominalizată în 2010 ca fiind „cea mai frumoasă plajă din lume”. Se mai pot face excursii pe muntele Luho, de unde priveliştile panoramice asupra insulei vă pot lăsa fară respiraţie. Boracay, cu o atmosferă animată atât ziua cât şi noaptea, mai este numit uneori şi „Ibiza Filipineză”.

Insula Bazaruto

Este cea mai mare insulă din Arhipelagul Bazaruto. Aparţine districtului Inhassoro din provincia Inhambane. Insula, cu 35 km lungime şi 6 km lăţime, se află în patrimoniul Mozambicului. Câmpiile de coastă au numeroase lacuri şi mlaştini ce dau o impresie stranie şi sălbatică. Arhipelagul Bazaruto a fost declarat în 1971 Parc Naţional. Aici vă puteţi petrece timpul pe plajă, relaxându-vă într-un hotel de lux al insulei, sau explorând frumuseţea naturii. Arhipeleagul este numit “Perla Oceanului Indian”.

Frumuseţea impresionantă a coralilor completează ecosistemul subtropical, care este îmbogăţită de abundenţa şi frumuseţea peştilor tropicali, ape cristaline şi condiţii excelente pentru pescuit. Aici se pot practica snorkelling, surfing, pescuitul, sau pentru cine doreşte, scufundări. Insula are hoteluri de 4 stele şi unul de 5 stele, iar cei care au vizitat-o afirmă că luxul este la el acasă.

Pokhara

Dacă nu doriţi să vă petreceţi luna de miere pe o insulă, vă propunem exoticul Nepal, cu o bogată istorie şi cultură, munţi înzăpeziţi şi jungle tropicale, cu tigri, elefanţi şi rinoceri, toate acestea reprezentând atracţii pentru numeroşii turişti.

Pokhara, al treilea oraş ca mărime din Nepal, este aşezat într-un loc extrem de pitoresc pe malul unui lac. Situat la poalele muntelui Annapurna, acest oraş impresionant înconjurat de munţi înalţi se află în inima Nepalului, la 200 de km de capitala Katmandu. Pokhara este capitala districtului Kaski din zona Gandaki. Clima este subtropicală, cu multe precipitaţii, vara temperaturile înregistrând între 30-35 grade C, iar iarna 15 grade C, fără zăpadă şi gheaţă. Munţii care înconjoară oraşul au piscuri cu înălţimi de la 1000 la 7500 m, şi sunt veşnic îmbrăcaţi în mantii de zăpadă, conservând în taină multe ruine medievale.

Oraşul este foarte apreciat, frecventat de cei care se aventurează pe piscurile Himalayei, dar şi de cei care vor să petreacă o vacanţă de neuitat; cuprinde minunate lacuri, canioane, cascade, locuri istorice, muzee, festivaluri, precum şi două temple: Bindhyabasini şi Bhimsen, iar nepalezii sunt încântaţi să-şi primească vizitatorii. Turiştii găsesc în Pokhara hoteluri şi restaurante foarte primitoare şi pot face excursii care oferă experienţe de neuitat.

Insula Santorini

Insulele Greciei au fost mult căutate de-a lungul timpului pentru petrecerea lunii de miere, datorită apelor turcoaz, acoperişurilor albastre şi bisericilor albe. Oamenii, relaxarea, cultura, apusurile de soare - toate acestea fac din Santorini destinaţia ideală pentru o vacanţă de neuitat iar multe cupluri consideră acest loc ca fiind unul din cele mai romantice locuri din lume.

Aflată în sudul Marii Egee la 120 de mile marine de Creta, insula atrage turiştii şi datorită faimei potrivit căreia în această regiune s-a descoperit legendara Atlantida. Alături de Creta şi Mykonos, Santorini este una dintre cele mai căutate destinaţii de vacanţă, iar numărul turiştilor primiţi anual de frumoasa şi spectaculoasa insulă este de multe ori mai mare decât numărul locuitorilor insulei.

Toate aceste locuri exotice aduc ceva deosebit. Mergeţi şi bucuraţi-vă de puritatea naturii. Aceasta ne va oferi minunăţiile ei atât timp cât o vom proteja şi respecta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură