Kremlinul spionează din spaţiul aerian sirian acţiunile armatei turceşti

În condiţiile în care relaţiile dintre Turcia şi Rusia continuă să se deterioreze, Moscova a luat măsuri pentru a fi la curent cu operaţiunile militare ale Ankarei, trimiţând cel puţin un avion de spionaj în apropierea graniţei turco-siriene.
Avion rusesc de spionaj TU-214R.
Avion rusesc de spionaj TU-214R. (Captură Foto)
Andrei Popescu
25.02.2016

Armata rusă spionează Turcia din spaţiul aerian sirian. Chiar dacă spaţiul aerian dintre Turcia şi Siria a fost închis, ruşii obţin informaţii actualizate prin folosirea cel puţin a unui avion de spionaj, conform reporterilor Arutz Sheva, care au ajuns la baza aeriană Latakia din Siria.

Acum câteva zile, a fost timis înSiria avionul rusesc de spionaj TU-214R, care dispune de sisteme radar şi de imagistică optică de ultimă oră, capabile să monitorizeze operaţiunile militare pe sute de kilometri fără a pătrunde în spaţiul aerian turcesc.

În plus, radarul ar putea intercepta comunicaţii radio, aşa cum a raportat Russia Beyond the Headlines.

Obiectele aflate sub pământ, ascunse în nisip sau acoperite de zăpadă pot fi de asemenea detectate.

În zilele recente, au existat suspiciuni că Turcia plănuieşte să trimită trupe terestre în Siria. Forţele turceşti deja bombardează poziţiile kurzilor din Siria, susţinând că aceştia formează un grup terorist.

Relaţiile ruso-turceşti au început să se destrame la sfârşitul anului trecut, când Turcia a doborât un avion de luptă rusesc, susţinând că acesta a pătruns în spaţiul său aerian. Moscova a declarat, în schimb, că avionul său se afla în Siria.

În acelaşi timp, cele două ţări au opinii diferite în privinţa rezultatului războiului sirian. Rusia doreşte ca preşedintele Bashar al-Assad să rămână la putere, în timp ce Turcia doreşte ca acesta să se retragă de la conducerea ţării.

Mulţi lideri mondiali, inclusiv oficiali ai Uniunii Europene, şi-au exprimat temerile cu privire la intensificarea tensiunilor dintre cele două ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor