Kremlinul neagă că Putin se va întâlni cu Trump în Islanda

Kremlinul a negat că preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni cu preşedintele ales american Donald Trump în capitala islandeză Reykjavik.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov (Kirill Kudryavtsev/AFP/Getty Images)

Purtătorul de cuvânt prezidenţial Dmitri Peskov a declarat că "nu există aranjamente şi nici nu s-a pregătit o întâlnire, deoarece domnul Trump şi preşedintele [rus] nu au discutat nimic în acest sens."

Într-un interviu anterior acordat televiziunii americane ABC, Peskov a declarat că poporul american se poate aştepta ca Putin să-l felicite pe Trump la învestirea în funcţie, conform protocolului obişnuit, dar că orice dialog suplimentar ar depinde de cei doi preşedinţi.

Peskov a mai menţionat că cei doi lideri mondiali ar trebui să se întâlnească cât mai repede posibil.

"Având în vedere stadiul actual al relaţiilor şi al tensiunilor bilaterale, inclusiv opinia publică din cele două ţări, desigur, cel mai bine este ca ei să se aşeze faţă în faţă şi să spună ceea ce este necesar", a mai notat el.

Într-un interviu recent acordat de Trump ziarului londonez Sunday Times, Trump a dezvăluit că este gata să rupă relaţiile cu Putin: “Mă rog, voi începe prin a le acorda încredere – dar haideţi să vedem cât timp va dura acest lucru. S-ar putea să nu dureze atât de mult.”