Kovesi: Şeful Inspecţiei Judiciare nu şi-a trecut în declaraţia de interese că a făcut parte din Masonerie

Procurorii DNA au constatat că şeful Inspecţiei Judiciare a făcut parte din Masonerie, însă nu a declarat acest lucru în conformitate cu prevederile legii, a atras atenţia şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, adăugând că dosarul a fost clasat pe motiv că s-au prescris faptele.
Laura Codruţa Kovesi
Laura Codruţa Kovesi (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.09.2017

Şeful Inspecţiei Judiciare, judecătorul Lucian Netejoru, nu şi-a trecut în declaraţia de interese că a făcut parte din Masonerie, a remarcat luni, în cadrul unui interviu acordat Europa FM, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Nu a fost niciodată începută urmărirea penală in personam, s-au făcut verificări doar cu privire la faptă. În urma verificărilor, noi am constatat că într-adevăr inspectorul şef a făcut parte din Masonerie, într-una dintre declaraţii nu a declarat acest lucru, deşi era obligat, am dispus clasarea pe motiv că faptele s-au prescris şi am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la această situaţie. Am trimis această soluţie şi conducerii Inspecţiei Judiciare pentru că este o situaţie inedită", a declarat Kovesi.

Procurorul-şef DNA a precizat că ancheta care l-a vizat pe Lucian Netejoru a fost demarată ca urmare a unei sesizări venite în luna februarie din partea fostei judecătoare Camelia Bogdan.

În replică, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare, Alin Alexandru, a transmis că Lucian Netejoru a contestat în instanţă soluţia DNA de clasare a dosarului care îl vizează.

"Sunt împuternicit de inspectorul şef să vă comunic faptul că a formulat plângere la instanţă împotriva soluţiei Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În opinia inspectorului şef, orice apreciere venită din partea unui magistrat cu privire la o cauză aflată pe rol contravine normelor deontologice", a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

Surse judiciare au informat că Lucian Netejoru a contestat decizia DNA în instanţă pe motiv că faptele lui nu există, şi nu că acestea au fost prescrise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor