Kim Jong-un şi Donald Trump s-ar putea întâlni “cât mai curând posibil”

Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.
Dictatorul nord-coreean Kim Jong-un. (KCNA/AFP/Getty Images)

Şeful securităţii naţionale sud-coreene, Chung Eui-yong, a declarat reporterilor de la Casa Albă că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un a “promis” că se va abţine de la noi teste nucleare şi rachete balistice.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că preşedintele Donald Trump va accepta o invitaţie de a se întâlni cu omologul său nord-coreean într-un loc şi la o dată ce vor fi stabilite.

“Preşedintele Trump apreciază mult mesajul bun al delegaţiei sud-coreene şi al preşedintelui Moon [Jae-in]. El va accepta invitaţia de a se întâlni cu Kim Jong-un într-un loc şi la o dată ce urmează să fie stabilite”.

“Aşteptăm denuclearizarea Coreei de Nord. Între timp, toate sancţiunile şi presiunea maximă trebuie să rămână în vigoare”, a mai precizat Sander în declaraţie.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Trump a afirmat că Phenianul trebuie să nu mai testeze nicio rachetă în această perioadă de timp.

Chung a dat anunţul despre invitaţie joi, după o şedinţă cu oficiali de la Casa Alba referitoare la discuţiile purtate între Seul şi Phenian.

“Kim a promis că Phenianul se va abţine să facă alte teste nucleare sau de rachete. Preşedintele Trump ... a afirmat că se va întâlni cu Kim Jong-un în luna mai”, a mai susţinut Chung reporterilor la Casa Albă.