Rusia condamnă noile sancţiuni americane împotriva Coreei de Nord

Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe.
Maria Zaharova, purtătoare de cuvânt a Ministerului rus de Externe. (Getty Images)

Ministerul rus de Externe a condamnat miercuri noile sancţiuni impuse de SUA împotriva Coreei de Nord după ce Washingtonul a concluzionat că Phenianul a folosit un agent chimic, VX, pentru a-l ucide pe fratele vitreg al dictatorului nord-coreean Kim Jong-un în Malaezia în 2017.

Maria Zaharova, o purtătoare de cuvânt a ministerului, a declarat că sancţiunile au fost impuse unilateral şi nu sub auspiciile ONU, adăugând că sunt ilegale.

“Pornim de la faptul că sancţiunile impuse de Consiliul de Securitate al ONU, în special cu privire la Coreea de Nord, sunt legitime”, a precizat Zaharova.

“Celelalte sancţiuni – deşi au legătură cu cazul şi sunt motivate de situaţia din Peninsula Coreeană şi sunt impuse suplimentar – ocolesc Consiliul de Securitate al ONU şi, din punctul nostru de vedere, sunt ilegitime”, a adăugat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat marţi că a impus noi sancţiuni împotriva Phenianului .

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe